Industria lucrarilor de licenta - cat costa o diploma "la comanda"

Industria lucrarilor de licenta - cat costa o diploma "la comanda"
In ultimii ani, studentii in an terminal care nu se descurca sa conceapa singuri o lucrare de diploma apeleaza la ajutorul colegilor din generatiile mai mari, iar cum nimic nu este pe gratis, o lucrare ajunge pana la cateva sute de euro.

 Internetul este plin de anunturi in care sunt prezentate ofertele comerciantilor de lucrari de licenta, disertatii sau chiar teze de doctorat. Oferta variaza in functie de necesitatea si buzunarul fiecaruia. Astfel, magazinele virtuale ofera lucrari de licenta gata facute, care au mai fost prezentate in anii anteriori de alti studenti ai facultatilor din tara.

Lucrarile gata facute

 Acestea sunt cele mai ieftine, costa intre 100 si 400 de lei si pot fi cumparate fie de pe site-urile care detin portofolii de sute, poate chiar mii de astfel de lucrari, fie direct de la autorii de drept ai acestora.

De multe ori, o astfel de lucrare trebuie modificata sau adaptata. Acesta ar fi un prim dezavantaj, caci exista si riscul ca ea sa fie plagiata, sa existe deja pe Internet, fiind usor de detectat de motoarele de cautare si de soft-urile anti-plagiat.

 Mai nou, universitatile din tara noastra au posibilitatea de a verifica originalitatea unei lucrari cu ajutorul unor programe informatice care, asemenea unor motoare de cautare, verifica daca exista paragrafe sau fraze preluate integral din alte surse, fara a fi citate. In cazul in care este prins cu o lucrare plagiata, studentul risca sa piarda dreptul de a mai sustine licenta timp de trei ani.

Lucrarile realizate la comanda

 Raspandirea soft-urilor anti-plagiat in universitati a declansat aparitia unui nou fenomen. Studentii care nu vor sau nu pot sa-si faca singuri lucrarea pot plati pe cineva sa o faca in locul lor. Studentul ii poate impune o bibliografie celui pe care il plateste, iar persoana respectiva merge in locul sau la biblioteca si concepe teza de diploma.

Cei care executa lucrari de diploma la comanda garanteaza ca lucrarile nu vor fi plagiate, aceasta este munca lor, sa citeasca si sa scrie pentru cei care nu se descurca singuri.

Piata lucrarilor de licenta realizate la comanda se imparte in doua categorii. Pe de o parte, exista persoane care lucreaza pe cont propriu, dar sunt si site-uri care au colaboratori specializati in mai multe domenii. Site-urile administreaza cererile studentilor si distribuie fiecare comanda colaboratorului pe care il considera cel mai potrivit pentru a concepe o lucrare pe o tema anume.

"Execut lucrari de licenta/disertatie la comanda"

 Persoanele care lucreaza pe cont propriu trebuie sa se promoveze singure, astfel ca pun anunturi pe Internet prin care isi prezinta oferta.

"Licentiat in drept, execut lucrari de licenta/disertatie doar in domeniu, la comanda, dupa tema data de client. Lucrarea va cuprinde coperta, cuprins, abrevieri, introducere, continutul lucrarii, concluzii, bibliografie si anexe. Toate lucrarile pe care le-am intocmit potrivit legislatiei in vigoare au fost de 10. Rog seriozitate, pentru ca asta ofer", suna unul dintre anunturile postate pe Internet, fara a se specifica un pret orientativ.

 "Execut la comanda lucrari de licenta si dizertatie, in limba romana si engleza, in urmatoarele domenii de activitate: stiinte economice (Microeconomie si Macroeconomie, Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Marketing, Management, Servicii si produse bancare etc.), geografie, istorie, drept, sociologie, turism.

Lucrarile vor fi elaborate in functie de cerintele dumneavoastra, cu bibliografie si studiu de caz. Avand o exprienta de peste 4 ani in redactarea de lucrari de licenta si dizertatie, acestea sunt realizate la un nivel inalt de profesionalism. Bonus: tehnoredactarea, printarea si copertarea lucrarii. Aceasta va fi transmisa printr-un serviciu de curierat rapid. Plata se va efectua in trei transe egale, la corectarea lucrarii", se arata intr-un alt anunt. Pretul lucrarii poate ajunge, in acest caz, pana la 800 de lei.

 Pentru a putea analiza mai bine "piata" lucrarilor de diploma executate la comanda, am luat legatura cu una dintre persoanele care se ocupa cu asa ceva, sub pretextul comandarii unei lucrari de licenta in domeniul jurnalismului.

 Mirela a terminat, in 2009, facultatea la Suceava. A studiat litere, specializarea romana-franceza, si accepta sa faca lucrarea solicitata. Spune ca a urmat un liceu cu profil real, mate-info, asa ca "stie sa si tehnoredacteze".

Tanara nu are un serviciu, pentru ca sta acasa cu cei doi copii ai ei, timp in care face lucrari de licenta pentru altii, ca sa mai castige un ban.

Acum locuieste intr-o localitate de langa Pascani, in judetul Iasi. Desi nu sta intr-un oras universitar, unde ar avea acces la o biblioteca dotata cu carti de specialitate, Mirela sustine ca are acasa o colectie bogata de materiale si ca, in plus, poate face rost cu usurinta si de altele, de la cunoscutii pe care ii are in Iasi.

 "Eu iau lucrari de licenta, dar cu conditia sa fie macar o luna. Ca sa am timp sa ma documentez. Doar parte teoretica. Parte practica nu ma bag. Lucrarea propriu-zisa scrisa, fara proiect, ca sunt si care au proiect atasat. Daca aveti o bibliografie impusa, cu mare drag o primesc, daca aveti un titlu, un numar de pagini", isi prezinta Mirela oferta.

Citeste mai mult pe ziare.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii din Botoșani au dat startul campaniei electorale. Iftime: ”Vreau să dau oamenilor o alternativă la vot” / Flutur: ”Botoșaniul mai puternic!” (Foto, Video)

astăzi, 10:56
26

În această dimineață, liberalii botoșăneni au dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 9 iunie 2024.După ora 9.30, membrii PNL Botoșani, în frunte cu...

Sărbătoare într-o parohie din municipiul Botoșani, zeci de credincioși asistă la slujbă! (Foto, Video)

astăzi, 10:15
74

"Izvorul Tămăduirii" este o sărbătoare închinată Maicii Domnului. Având în vedere că ea este nedespărțită de Fiul ei, ea este și o zi de prăznuire a lui Hristos....

Profesor judecat pentru relații sexuale cu o elevă, băgat după gratii în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 10:03
162

Sentința finală a fost dată joi, 9 mari 2024, de Curtea de Apel Suceava, unde a fost nevoie de un complet de divergență pentru că primii doi judecători ai avut opinii separate. Unul a menținut...