Indulceste-te de acum pentru la iarna! Pastreaza savoarea fructelor de sezon cu 3 retete simple
Stiri Botosani Wednesday, 24 July 2013 ActualitateDulceturile si gemurile pastreaza nu numai savoarea fructelor, dar si o parte din vitaminele lor, asa ca pot fi o sursa de energie in zilele friguroase. Inainte sa te apuci de treaba trebuie sa stii cele mai importante trucuri:
-Foloseste pentru fierbere numai oale din otel inoxidabil, altfel gemul sau dulceata se vor lipi de ele.
-putin sirop din oala intr-un pahar cu apa rece. Daca picaturile nu se dizolva, inseamna ca e gata de pus in borcane.
-Pregateste-ti borcanele din timp. Spala-le, sterilizeaza-le si usuca-le bine.
-Daca deschizi borcanul si nu mananci toata dulceata din el, poti sa pui deasupra un strat de zahar.
Dulceata de pepene verde
Daca esti fan al pepenelui verde in zilele toride, atunci vei fi tentat si de aceasta reteta. Surpriza e ca nu se face din miezul zemos, ci din cojile pe care de cele mai multe ori le arunci.
Ingrediente: 1kg coji de pepene fierte (de la 2-3 pepeni medii), 1kg zahar, 2 ½ litri apa, 200 ml otet de mere, 1 lamaie, 1 baton vanilie
Indeparteaza partea verde de pe cojile de pepene, astfel incat sa ramai numai cu bucatile de coaja de culoare galbena. In interior trebuie sa ai cel putin 3 mm din miezul pepenelui. Taie in cubulete mici cojile.
Amesteca 2 litri de apa cu otetul si fierbe cubuletele de coaja in acest amestec pana cand devin sticloase. Strecoara-le sub jet de apa rece si lasa-le la scurs.
Intr-o oala dizolva pe foc mediu zaharul in 500ml de apa. Adauga apoi si cojile fierte, zema de la o lamaie si batonul de vanilie. Lasa-le sa fiarba pe foc mic pana cand siropul incepe sa se ingroase.
Dulceata de pepene este un topping perfect placintele cu branza.
Dulceata de visine
E cea mai simpla reteta de dulceata si credem sincer ca e si cea ma raspandita de pe la noi. Se potriveste langa deserturi cu vanilie si budinci, in clatite sau in pandispan atunci cand nu ai visine puse la congelator.
Ingrediente: 700g zahar, 600g visine
Partea cea mai anevoiasa este sa scoti samburii de la toate visinele. Dupa ce ai terminat cu asta aseaza visinele si zaharul in straturi intr-o oala si lasa-le acoperite timp de 4 ore, timp in care isi vor lasa la baza oalei un suc dulce.
Apoi amesteca-le bine cu o lingura de lemn si pune-le pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Poti sa cresti acum intensitatea focului si sa le lasi sa fiarba. Din cand in cand ai grija sa iei spuma care se formeaza la suprafata lichidului ce fierbe.
Cand dulceata este gata raceste-o punand oala in apa rece si amestecand cu lingura. Abia apoi poti sa o pui in borcane.
Dulceata de zmeura si cocos
O dulceata rafinata pentru clatite in care se va simti o aroma subtila de cocos.
Ingrediente: 400g zmeura, 250g zahar, 2 linguri fulgi de cocos, 1 plic sare de lamaie, 4 linguri lichior de cocos
Alege boabele de zemura si indeparteaza-le pe cele stricate sau lovite. Amesteca-le cu zaharul si lasa-le timp de 15 minute sa lase sirop.
Amesteca fulgii de cocos cu zmeura cu zahar si pune oala pe foc mediu, lasand sa dea in clocot si amestecand continuu.
Toarna lichiorul de cocos amestecat cu zeama de lamaie peste dulceata din oala si ia-o de pe foc. Umple borcanele, pune-le capac si intoarce-le cu fundul in sus timp de 5 minute.
Daca vrei sa le sterilizezi dupa ce sunt umplute pune-le intr-o cratita mare cu apa si baga-le in cuptorul incins timp de cateva minute. Lasa borcanele sa se raceasca inainte sa le pui in camara.
foodstory.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Transportator de lemne sucevean, amendat la Botoșani și cu marfa confiscată de polițiști!
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Păltiniș, o autoutilitară condusă de un bărbat de 68 de ani, din județul Suceava, care t...
Marius Budăi: „Echipa de candidați la alegerile parlamentare de la PSD Botoșani susține realizarea Drumului Expres Botoșani-Suceava”
„Realizarea Drumului Expres Botoșani-Suceava face parte din programul nostru local de guvernare, care va lega municipiul Botoșani de aeroportul de la Salcea, distanță care se va parcurge &ic...
Preotul Ioan Manoliu a fost depus astăzi la biserica „Sf. Gheorghe” din Drăgușeni!
Preotul Ioan Manoliu de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Drăgușeni, care a trecut la cele veșnice la începutul acestei săptămâni, a fost depus la biserica în...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.53 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici