Indicatoarele rutiere din oraş au devenit ţinta hoţilor! "Parcă au luat-o razna lucrurile"

Indicatoarele rutiere din oraş au devenit ţinta hoţilor! "Parcă au luat-o razna lucrurile"
Directorul Direcţiei Servicii Publice Sport şi Agrement (DSPSA), Eugen Ţurcanu, atrage atenţia cu privire la un fenomen care a căpătat o amploare din ce în ce mai mare în ultimii doi ani la Botoşani: furtul indicatoarelor rutiere de pe străzi.

Nu puţine au fost situaţiile în care un indicator sau un element de mobiler stradal montat a dispărut sau a fost dezasamblat după numai câteva ore.

Iar consecinţele faptelor unor indivizi inconştienţi pot fi dramatice. Lipsa unui indicator rutier, care a fost furat, a dus în urmă cu trei zile la producerea unui accident la intersecţia străzii I.C. Brătianu cu Independenţei. Din fercire, de această dată au fost înregistrate doar pagube materiale.

Directorul DSPSA a spus că astfel de furturi au loc în toate zonele oraşului, inclusiv în cele centrale.

 “Noi montăm şi demontăm indicatoarele din anumite locaţii doar la solicitarea comisiei de sistematizare rutieră. După ce montăm un indicator el intră în exploatare pe domeniul public. Suntem anunţaţi după un timp că a fost furat sau distrus. Nu avem cum să urmărim mii de indicatoare rutiere de pe raza municipiului Botoşani şi să le ţinem evidenţa la fiecare. E o boală a unora de a fura elemente de asamblare, cum ar fi piuliţe, şuruburi, sau pur şi simplu iau indicatorul cu totul, şi e problema poliţiei să îi urmărească. Noi de izbim deseori de situaţia hilară de a ne trezi cu ele lipsă. Unii cetăţeni nu înţeleg consecinţa faptelor lor. Cred că avem un an jumătate, doi, de când parcă au luat-o razna lucrurile. O toleranţă dusă la extrem şi o poliţie care nu muşcă...avem aceste consecinţe", a precizat Eugen Ţurcanu.

 

Spune-ne opinia ta