Indemnizaţii speciale pentru primari, viceprimari, dar şi preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene!

Indemnizaţii speciale pentru primari, viceprimari, dar şi preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene!
După parlamentari, și aleşii locali ar putea primi pensii speciale. Astfel, Senatul are astăzi pe ordinea de zi proiectul de lege care prevede acordarea unor indemnizaţii speciale primarilor, viceprimarilor, dar şi preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene.

Senatul este for decizional, după ce proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, în urmă cu o lună.

Săptămâna trecută, parlamentarii au aprobat, cu 287 de voturi "pentru", proiectul care prevede pensii speciale pentru deputați și senatori. Proiectul fusese respins anterior de președintele Klaus Iohannis. Astfel, parlamentarii au votat cererea de reexaminare a președinteui Klaus Iohannis cu amendamente, arata Digi24.ro.

Modificările față de legea adoptată inițial în sesiunea trecută sunt următoarele:
- nu vor primi pensii speciale cei care au doar șase luni de mandat, ci doar cei care au un mandat întreg;
- nu pot să cumuleze pensia obișnuită cu pensia specială cei care sunt în continuare parlamentari, dar au și vârsta de pensionare.

Parlamentarii susțin că au nevoie de această indemnizație pe lângă pensia pe care o primește fiecare român. Ei motivează prin faptul că nu pot desfășura altfel de activități, din cauza incompatibilității.

De asemenea, la reexaminare, aleşii au decis ca cei condamnaţi penal să nu beneficieze de pensii speciale. Actul prevede pensii între 1.500 şi 4.400 de lei pentru cei care au avut cel puţin un an de mandat în Parlament.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anchetă la Botoșani, după ce un bebeluş de doar trei săptămâni a fost găsit mort!

astăzi, 08:57
230

Decesul unui bebeluş de trei săptămâni declanşează o anchetă a poliţiei, în Botoşani. Copilul a fost găsit fără viaţă, în patul lui, de către părinţii care au cerut a...

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
260

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...

Sancțiune dură pentru dinamovistul care l-a accidentat pe Romario Benzar!

astăzi, 08:16
319

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat marți o serie de sancțiuni disciplinare, printre care cea mai severă a fost dictată dinamovistului Hakim Djamel Abdallah....