Incredibila Romanie: Tarani cu camere video la grajduri, pentru ca seful de post nu vrea sa prinda hotii!

Incredibila Romanie: Tarani cu camere video la grajduri, pentru ca seful de post nu vrea sa prinda hotii!
Satenii au ajuns sa isi monteze camere de supraveghere la grajduri sau sa doarma cu bate la marginea patului, de teama unor hoti. In mai putin de un an, jumatate din sat a fost calcat de infractori. Desi au depus numeroase plangeri la postul de politie, anchetele oamenilor legii nu au avut niciun rezultat.

Se intampla in comuna buzoiana Mihailesti. Una dintre familiile vizitate des de hoti a facut mai multe plangeri la politie insa reactia sefului de post a fost uimitoare: i-au rugat sa isi retraga plangerile. "Seful de post mi-a spus sa retrag plangerile pentru ca ii fac si lui un bine. Eu i-am spus insa ca nu am de gand sa le retrag", spune un batranel din comuna, conform Adevarul.ro.

Localnicii au mers si au cerut un raspuns de la oamenii legii insa politistii au ridicat din umeri. Nemultumiti ca hotii nu au fost prinsi, ba mai mult, furturile sunt mai dese, satenii vin zilnic la Primarie sa se planga.

Lipsa de reactie a sefului de post a ajuns si la urechile conducerii IPJ. "Conducerea IPJ Buzau a dispus efectuarea unui control cu privire la activitatea desfasurata de politistii din cadrul postului de politie comunala Mihailesti. Totodata, s-a dispus si suplimentarea efectivelor care actioneaza in zona respectiva", a declarat pentru sursa citata comisarul sef Florina Crucianu, purtator de cuvant al IPJ Buzau.

Localnicii din Mihailesti s-au transformat in detectivi din cauza hotilor care dau spargere dupa spargere. Oamenii si-au gandit fiecare in parte, dupa posibilitati, o strategie de aparare impotriva hotilor. Unii si-au pus gratii, altii camere de luat vederi. Chiar daca nu ii pot impiedica pe hoti, vor macar sa stie cine sunt cei care le fura din gospodarii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concursului Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene ,,Porni Luceafărul..." și-a desemnat câștigătorii! (foto)

astăzi, 17:23
8

Vineri, 14 iunie 2024, la ora 15, pe Pietonalul Unirii din Botoșani (la Cinema Unirea), s-au premiat laureații acestei ediții (zece din cei douăzeci înscriși în concurs), s-a lansat n...

(P) Samsung Galaxy A53 vs. A55: diferențe, comparație, care este mai bun?

astăzi, 16:33
24

Aruncați o privire la principalele diferențe dintre Samsung A55 și Samsung A53 pentru a vedea care dintre ele este opțiunea mai bună.Deși nu a adus atât de multe caracteristici noi pe ...

Mașină distrusă de flăcări, pompierii chemați urgent au acționat pentru a proteja casa!

astăzi, 15:35
488

O mașină parcată într-o gospodărie din localitatea Chiscovata a luat foc, în această dimineață.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu ...