INCREDIBIL! Un iranian care a supravietuit executiei, spanzurat din nou dupa ce se pune pe picioare

INCREDIBIL! Un iranian care a supravietuit executiei, spanzurat din nou dupa ce se pune pe picioare
 Alireza, un iranian in varsta de 37 de ani, condamnat la moarte pentru trafic de droguri, a fost executat la inceputul acestei luni in inchisoarea Bojnurd, provincia Khorasan.

La 12 minute dupa ce gardienii i-au trecut latul in jurul gatului, medicii l-au pronuntat mort si i-au trimis trupul la morga, pentru inmormantare. A doua zi, la morga, un angajat care pregatea trupul pentru a fi redat familiei a observat ca se aburise folia de plastic ce il acoperea. Alireza era viu, scrie The Guardian.

El a fost dus imediat la spitalul din Bojnurd. Acum, spre disperarea familiei sale, autoritatile din justitia iraniana il asteapta sa se recupereze pe deplin pentru a-l spanzura din nou.

Justitia iraniana sustine ca acesta a fost condamnat la moarte, nu la spanzurare, asa ca trebuie executat din nou. Activistii pentru drepturile omului, alarmati de rata ridicata a executiilor in tara, sustin ca Alireza ar trebui crutat.

Alireza a fost arestat in urma cu trei ani transportand Shisheh, denumirea iraniana a metamfetaminei. Un tribunal revolutionar l-a gasit vinovat si l-a condamnat la moarte. Potrivit legii, condamnatul trebuie sa fie constient si relativ sanatos inainte de executia prin spanzurare.

Daca cineva este condamnat la moarte prin lovirea cu pietre, in cazurile de adulter spre exemplu, si reuseste sa iasa din groapa dupa ce a fost ingropat pana la gat, sau supravietuieste acestei forme de executie, viata sa este crutata. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
207

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
200

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
289

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...