INCREDIBIL! Raportul de audit de la Locativa şi Urban Serv este CONFIDENŢIAL! FOTO, VIDEO

INCREDIBIL! Raportul de audit de la Locativa şi Urban Serv este CONFIDENŢIAL! FOTO, VIDEO
Surpriză de proporţii în cazul raportului de audit întocmit de firma Pricewaterhouse Cooper la cererea Primăriei Botoşani, la societăţile Locativa şi Urban Serv, şi pe care s-a cheltuit o sumă semnificativă din bugetul local.

Raportul a ajuns pe masa primarului Ovidiu Portariuc încă din data de 23 noiembrie 2013, şi deşi timp de mai bine de opt luni de zile acesta a tot spus că va prezenta concluziile experţilor care au făcut acest audit, care de fapt a fost o analiză diagnostic a activităţii celor două societăţi din perspectivă economică şi organizaţională, nimeni nu va afla care sunt concluziile în urma aceste analize, întrucât raportul este CONFIDENŢIAL.

Deşi ştia foarte bine de această clauză, primarul Ovidiu Portariuc nu a spus niciodată că acest raport este confidenţial, cu toate că el însuşi a semnat contractul cu firma Pricewaterhouse Cooper care a impus clauza de confidenţialitate.

În urmă cu câteva zile, raportul de audit a fost pus la dispoziţia directorilor societăţilor Urban Serv şi Locativa, iar edilul şef a trasat conducătorilor celor două societăţi sarcina de a prezenta concluziile, deşi ştia foarte bine că aceştia nu vor putea face publică nicio informaţie din acest raport.



“Săptămâna trecut domnul primar a spus în legătură cu acel raport că directorii societăţilor de la Locativa şi Urban Serv vor face o conferinţă de presă în care vor prezenta în mod transparent, cum i-a plăcut să spună că tot ce va face la primărie în mod transparent se va întâmpla. În momentul în care am fost invitat la primărie, pentru prima dată în mod oficial, m-am prezentat, am semnat o hârtie precum că am preluat raportul, un proces verbal de predare-primire între Primăria Municipiului Botoşani şi SC Locativa, cu obligaţia respectării confidenţialităţii asupra tuturor informaţiilor incluse în acest raport", a declarat Cătălin Flutur, directorul societăţii Locativa.

În aceste condiţii, un raport pe care s-au cheltuit 23.000 de euro, bani publici, nu va putea fi prezentat nici măcar consilierilor locali, dar nici membrilor Consiliilor de Administraţie de la cele două societăţi.

“Această societate nu este condusă de directorul general. În România, societăţile sunt conduse de Consiliile de Administraţie. Eu mi-aş fi dorit să informez Consiliul de Administraţie pe care l-am convocat în data de 25, luna aceasta, dar nu am putut să le spun niciun cuvânt pentru că nu am voie, aşa cum sunt convins că nici domnul primar nu poate să spună Consiliului Local ce se află în raport, pentru că nu are voie. Este clar că sunt nişte bani publici, noi am spus de la bun început că suma a fost destul de consistentă şi cred că măcar Consiliul Local ar trebui să fie informat dacă nu opinia publică", a mai spus Flutur.

Directorul Locativa a spus că după ce a analizat raportul a constat că acesta reliefează o realitate care era deja ştiută la societatea pe care o conduce.

“Raportul nu se poate folosi la nimic. Mie acest raport mi-a confirmat ceea ce se întâmplă la Locativa, a confirmat adevărul pe care îl ştiam dar nu era niciun fel de problemă să îl prezentăm. Noi în fiecare lună facem un raport şi îl trimitem la primărie prin care spunem gradul de îndeplinire a obiectivelor şi criteriilor pe performanţă pe care le avem. S-au identificat acele lucruri pe care noi le ştiam şi care sunt în folosul societăţii dacă primăria le-ar aplica, societatea ar merge şi mai bine", a conchis Cătălin Flutur.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor

astăzi, 13:02
3

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că va continua și în mandatul următor programele de investiții pentru construcția de locuințe noi și pentru anveloparea termică...

Șapte ani de la plecarea scrimerului botoșănean care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice!

astăzi, 12:52
24

Fost campion național, medaliat la Campionatul Mondial cu echipa României, Dan Găureanu a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice.În ultima parte a vieții a activat ca an...

Turiștii români vor putea să călătorească în Turcia doar cu buletinul!

astăzi, 12:50
24

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei.Marc...