Închisoare cu executare şi trei maşini confiscate de la un poliţist de frontieră acuzat de contrabandă

Închisoare cu executare şi trei maşini confiscate de la un poliţist de frontieră acuzat de contrabandă
Un poliţist de frontieră a fost condamnat la închisoare cu executare şi i s-au confiscat trei autoturisme, două Mitsubishi Pajero şi un Iveco, în urma unei sentinţe a Tribunalului Botoşani într-un dosar de contrabandă în care omul legii este inculpat.

Sentinţa a fost dată recent de magistraţii botoşăneni, poliţistul de frontieră în cauză, Constantin Gheorghiţă (n.r. - agent în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov), fiind condamnat la trei ani de închisoare, scrie Monitorul de Suceava.

În acelaşi dosar a mai fost trimis după gratii încă un sucevean, Dumitru Găinaţ, şi acesta pus sub acuzare pentru aceleaşi acuzaţii: iniţiere sau constituire de grup organizat şi contrabandă.

Cei doi sunt arestaţi preventiv, după ce pe 7 iunie a.c., poliţiştii de frontieră botoşăneni au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, două autoturisme de teren şi un microbuz în apropierea cu Ucraina, undeva pe direcţia comunei Pomârla.

În urma intervenţiei, şoferul microbuzului a abandonat maşina şi a rupt-o la fugă, în timp ce conducătorii celor două autoturisme de teren, înmatriculate în Irlanda, respectiv Marea Britanie, au ignorat semnalele şi au încercat să scape gonind cu maşinile.

În total au fost trase 18 focuri de armă, nouă în plan vertical, iar nouă spre anvelopele celor două autoturisme. În urma intervenţiei, şoferul uneia dintre maşini a fost prins, iar după verificarea maşinilor au fost găsite aproape 49.000 de pachete de ţigări. Ancheta avea să conducă spre cei doi suceveni, un al treilea suspect fiind arestat în lipsă după ce a dispărut de la domiciliu.

Sentinţa Tribunalului Botoşani nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
841

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
389

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...