Început de weekend cu soare și furtuni

Ultima zi lucratoare a saptamanii vine tot cu nori si ploi in mare parte din tara. In privinta weekendului, temperaturile incep usor, usor sa creasca si soarele sa iasa dintre nori.

Început de weekend cu soare și furtuni

Vremea din 11 mai se anunta ploioasa. Prognoza meteo de vineri aduce averse in aproape toata Romania. Cantitatile de apa sunt in crestere, dovada stau multiplele avertismentele ale meteorologilor din ultimele zile: coduri galbene de ploi, grindina de mici dimensiuni, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Vineri mai ales in cursul pranzului va ploua in averse pe spatii extinse in toate regiunile tarii. Putine vor fi zonele care vor scapa „neudate”, iar izolat cantitatile de apa pot ajunge pana la 10-15 mm, mai ales la munte.

Vantul va sufla moderat in zonele intracarpatice ale tarii si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 16 si 21 de grade in Transilvania si Maramures, 21-26 de grade in Banat si Crisana si 19-24 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cele mai ridicate valori urmand sa se inregistreze in partea estica a Luncii Dunarii. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
297

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
439

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
571

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...