Inceput de saptamana cu vreme mohorata

Vremea rămâne mohorâtă în următoarele zile. Aerul polar rece care se extinde dinspre nord-est spre centrul Europei determină o scădere treptată a temperaturilor, care ajung uşor sub mediile climatologice, cu temperaturi negative în nordul Moldovei chiar şi la amiază. Precipitaţiile nu vor lipsi, mai ales ninsori slabe, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. În partea a doua a săptămânii viitoare se încălzeşte din nou, ţara noastră se va afla sub influenţa unei noi depresiuni de origine mediteraneană, dar acest proces de încălzire va fi asociat cu precipitaţii şi vânt în rafale, în special în regiunile extracarpatice. În jumătatea de sud a ţării vor predomina ploile, în nord şi la munte lapoviţă şi ninsoare, dar detalii vom avea în zilele următoare.

Luni vorbim tot despre vreme rece şi mohorâtă. Norii acoperă cerul cât e ziua de lungă şi doar trecător mai răzbat câteva raze de soare. Dimineaţa este posibil să apară ceaţa prin zonele joase, iar mai târziu ploi răzleţe prin sud-vest şi ninsori slabe în estul Transilvaniei şi prin Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 4 grade în nordul Moldovei, la Suceava şi 8 grade în vestul Olteniei, la Drobeta Turnu Severin.

Vremea va fi asemănătoare şi marţi, dar cu mai multe precipitaţii de tot felul, de la ploi în sudul ţării, până la ninsoari în nord şi la munte, în special după-amiaza şi spre seară. Vântul nu va pune probleme, iar temperaturile cresc în est şi sud-est, aşa încât maximele termice se vor încadra între 1 grad la Suceava şi 8 grade la Giurgiu şi Călăraşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...