Început de an bun pentru Consiliul Județean! Contracte de finanțare semnate pentru reabilitarea a trei drumuri județene

Început de an bun pentru Consiliul Județean! Contracte de finanțare semnate pentru reabilitarea a trei drumuri județene
Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a semnat, miercuri, contractele de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea a trei tronsoane de drum județean, finanțate din fonduri europene, valoarea totală a proiectelor fiind de peste 500 de miliarde de lei vechi.

Prezent la Botoșani a fost și Constantin Apostol, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est. Finanțarea investițiilor va fi din fonduri europene.

Unul dintre drumurile ce va intra în reabilitare este Botoșani-Curtești-Cristeși, pe o distanță de 13 kilometri, durata de implementare a proiectului fiind de 19 luni, cu o valoare a investiției de 33,6 milioane de lei.

In reabilitare va intra și DJ Călărași-Libertatea, pe o distanță de 5 kilometri, valoarea proiectului fiind de 6,3 milioane de lei, cu o durată de implementare de 16 luni.

Al treilea tronson de drum județean pentru care s-a semnat contractul de finanțare este Copălău-Cerbu-Dracșani, pe o distanță de 7,7 kilometri, cu o valoare a investiției de 20 de milioane de lei și durata de implementare de 19 luni.

"Vreau să mulțumesc echipei care a contribuit la întocmirea proiectelor, la depunerea lor, monitorizare, pentru că aceste lucruri au fost făcute în echipă și astăzi avem un lucru concret. La început de an, noi, Consiliul Județean, putem începe cu dreptul pentru că semnăm pentru 500 de miliarde de lei vechi contracte și va mai urma în cel mai scurt timp un contract de 140 de miliarde de lei vechi. Înseamnă undeva la 700 de miliarde la început de an când alte județe au rămas poate cu gândul la fonduri europene și la proiecte într-o perioadă atât de dificilă", a declarat Florin Țurcanu, care a dat asigurări că instituția pe care o conduce va promova și alte proiecte de importanță majoră pentru județul Botoșani.



Președintele ADR Nord-Est a ținut să felicite reprezentanții Consiliului Județean Botoșani pentru fondurile atrase.

"De pe listele de rezervă reușim să fructificăm toate economiile care au fost făcute la nivelul Regiunii de Nord-Est. Este extrem de important că aceste trei drumuri nu fac decât să întregească efortul pe care îl face Consiliul Județean, mă refer la drumurile județene, și la legăturile care sunt strategice în acest județ și este un lucru foarte important că discutăm de zeci de kilometri care vor fi finanțați. Este o satisfacție că începem foarte bine acest an", a spus Constantin Apostol.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
7

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
18

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
76

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...