Începe "Şcoala Altfel" a elevilor. Urmează vacanţa de primăvară!

Elevii botoşăneni au intrat, de astăzi, în săptămâna numită "Şcoala Altfel", în perioada 7-11 aprilie aceştia desfăşurând activităţi extracurriculare şi extraşcolare, după un program special.

Sub sloganul "Să ştii mai multe, să fii mai bun", la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ elevii vor participa doar la activităţi cu caracter non-formal.

Elevii pot desfăşura diverse activităţi în cadrul unităţilor de învăţământ, cum ar fi întâlniri cu reprezentanţi din diverse domenii de activitate, pot fi organizate ateliere de lucru sau pot merge la teatru, film, muzee, la evenimente sportive sau în vizite la sedii ale diferitelor instituţii publice.

În acest an mulţi dascăli au optat să desfăşoare activităţile din cadrul acestui program în incinta şcolilor, refuzând să mai colectee bani de la elevi pentru excursii sau alte activităţi, în urma scandalului iscat la nivel naţional cu învăţătoarea din Capitală, acuzată de părinţi că cerea bani pentru cadouri.

"Programul se va desfăşura în conformitate cu un orar special. Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preşcolari şi şcolari, dar şi a cadrelor didactice, în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare capacităţile şi talentele acestora în diferite domenii, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate", a declarat Dragoş Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

După "Şcoala Altfel", elevii intră în vacanţa de primăvară, programată în intervalul 12 - 22 aprilie, ce include şi perioada Paştelui, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei. Copiii revin la cursuri pe 23 aprilie, iar anul şcolar se va încheia în 20 iunie, după care urmează vacanţa de vară.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...