Începe circul şi la CJ, pentru schimbarea vicepreşedinţilor: "Depunem azi proiectul de hotărâre"! Vezi cine este în cărţi!

Social-democratii vor depune astazi la Consiliul Judetean un proiect de hotarare pentru schimbarea din functie a celor doi vicepresedinti, Cristian Achitei si Gheorghe Sorescu.

Anuntul a fost facut de presedintele executiv al PSD, Ovidiu Portariuc, care a spus ca acest proiect a fost semnat de 16 consilieri judeteni, dar la vot se bazeaza pe sprijinul a 20 de consilieri.

Portariuc sustine ca este nevoie de configurarea unei noi majoritati in Consiliul Judetean, pentru "a fi limitate excesele si dictatura" presedintelui CJ, Florin Turcanu.

"Este nevoie de o configurare a unei noi majoritati, este nevoie de o majoritate responsabila care sa limiteze excesele si ripisa de bani publici unde domnul Florin Turcanu este expert, va reamintesc afacerea "panoul". 16 consilieri judeteni au semnat proiectul de hotarare, 4 au preferat sa nu semneze intrucat au fost supusi la presiuni in aceasta perioada din partea conducerii Consiliului Judetean, dar au promis ca in cadrul votului vor sustine acest proiect", a spus Ovidiu Portariuc.

Acesta a spus ca la aceasta data sunt mai multe propuneri pentru cele doua functii de vicepresdinti de la Consiliul Judetean, printre acestea numarandu-se Dumitru Zmau si Dorin Ciustea.

"Sunt mai multe propuneri in acest moment. Pana la ziua votului este ceva timp si consilierii vor decide pe cine vor sustine. Orice consilier de buna credinita care vrea sa promoveze proiectele judetului va fi sustinut de aceasta majoritate. Important este sa deblocam toate proiectele majore ale judetului, blocate din 2012, vorbesc de cele pe apa, pe deseuri. Ii vom da domnului Turcanu doi vicepresedinti seriosi, responsabili, care cred ca il vor ajuta si vor avea grija sa ii limiteze excesele la care s-a dedat pana acum. E nevoie de un factor de echilibru, nu putem continua cu aceasta dictatura a lui Florin Turcanu", a mai spus Ovidiu Portariuc.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ești obligat să prestezi ore suplimentare? Ce ar trebui să știe botoșănenii!

astăzi, 09:00

Orele suplimentare sunt acele ore de muncă efectuate în plus față de programul normal de lucru. Codul Muncii din România prevede: „Pentru salariații angajați cu normă î...

Familie în pericol, salvată de la dezastru de intervenția promptă a pompierilor botoșăneni! (Foto)

astăzi, 08:49

S-a întâmplat în localitatea Ionășeni, județul Botoșani. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești au intervenit prompt și au stins flăcările înainte ca ac...

Iftime, întrebat pe stradă cu ce se ocupă: ”Sunt un om bogat, am cele mai profitabile firme!”

astăzi, 08:01

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, a fost oprit în plină stradă și a fost întrebat, în momentul în care era filmat, clip pus ulterior pe platforma TikTo...