Incepe adevarata criza? Guvernul nu a alocat niciun ban Botosaniului la rectificarea bugetara!

Incepe adevarata criza? Guvernul nu a alocat niciun ban Botosaniului la rectificarea bugetara!

 MIHAI TABULEAC, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

La ultima rectificare bugetara, Guvernul nu a alocat niciun ban judetului Botosani pentru sprijinirea sectorului de asistenta sociala si protectia copilului, dar nici pentru a asigura functionarea corespunzatoare a primariilor pana la finele anului.

"Sumele care s-au introdus totusi prin aceasta rectificare se pare ca vizeaza doar invatamantul preuniversitar, dar nu s-au facut nominalizari pe judete, s-a dispus ca acestea sa se faca ulterior de catre minister, prin hotarari de Guvern. Este, din punctul meu de vedere, trist ca nu s-au alocat bani pentru sprijinirea sectorului de asistenta sociala si protectia copilului, precum si pentru a asigura functionarea corespunzatoare a primariilor pana la finele anului. Eu ma asteptam ca aceste lucruri sa intre in discutie si sa ne dea posibilitatea sa fim relaxati in ceea ce priveste ducerea la bun sfarsit a activitatii", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Nu este pe placul autoritatilor judetene nici faptul ca cei de la centru vor mai degraba sa hotarasca cu privire la normari, lasandu-i pe cei de la Botosani sa se ocupe de ce-i mai greu, adica de problema finantarii.

"Incepem sa ne obisnuim cu faptul ca autoritatile centrale au mai mult placerea de a hotari mai degraba cu privire la normari, la scheme de personal, si ne lasa pe noi, cei din administratia judeteana si locala, sa rezolvam problema finantarii. Am avut o discutie cu reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice pentru a cauta, pentru a intinde la maximum aceste cautari pe surse locale. Ne bazam pe faptul ca anul acesta totusi am avut o buna incasare in ceea ce priveste veniturile, cotele defalcate pe impozitul pe venit si cred ca in urmatoarele doua trei zile DGFP va putea sa ofere date certe privind centralizarea incasarii pana la inclusiv luna august", a spus presedintele CJ.

Pana la urmatoarea rectificare bugetara consilile locale si Consiliul Judetean trebuie sa se descurce pe cont propriu, la fel si Directia Generala de Asistenta Sociala Botosani, care din ce in ce mai greu face fata problemelor salariale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...