Începând de joi, localitatea Havârna intră în carantină timp de două săptămâni

Începând de joi, localitatea Havârna intră în carantină timp de două săptămâni

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis astăzi carantinarea localității Havârna, pentru o perioadă de 14 zile, începând de joi, 28 ianuarie, ora 21:00.

„Comuna Havârna va intra în carantină începând de joi, 28 ianuarie, ora 21:00, pentru o perioadă de 14 zile. Acest lucru presupune în primul rând interdicția de circulație, intrarea și ieșirea din zona carantinată, respectarea în continuare a tuturor măsurilor de igienă sanitare.

De asemenea, circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere sau a legitimației de serviciu”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Propunerea de carantinare vine după ce rata de infectare din Havârna a cunoscut o nouă creștere, iar populația refuză să respecte măsurile de protecție.

 

Pentru că nu se respectă măsurile de prevenire a coronavirusului, am făcut propunerea de intrare în carantină a comunei Havârna, care a și fost aprobată în ședința CJSU. Noi am monitorizat situația de la nivelul comunei Havârna și în urma faptului că nu se respectă în totalitate indicațiile și măsurile de prevenirea a răspândirii virusului, am făcut propunerea.

 

Acolo sunt focare: sunt mulți asimptomatici care nu se prezintă la spital, au refuzat testările”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

De asemenea, în localitatea Havârna, redeschiderea unităților de învățământ programată pentru data  de 8 februarie, nu va fi posibilă decât atunci când incidența va scădea sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, în ultimele 24 de ore, rata de infectare în localitatea Havârna atinsese  11, 85 iar alte trei localități aveau incidențe de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre Corni (3,79), Rădăuți Prut (3,44) și Știubieni (3,30).

 

Spune-ne opinia ta