Incep probele scrise la Bacalaureat!

Incep probele scrise la Bacalaureat!
Incepand de astazi si pana vineri se desfasoara probele scrise ale examenului de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2010. Primul test este la limba si literatura romana.

Elevii pot intra in salile de examen intre orele 7.30 si 8.30, fara manuale, dictionare, notite, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Potrivit regulamentului, candidatii vor avea de rezolvat, in trei ore, una dintre cele zece variante de subiecte elaborate de Comisia Nationala de Evaluare si Examinare, extrasa luni dimineata. In acest an, extragerea subiectelor nu se va mai face public. Variantele de subiecte extrase vor fi anuntate dupa incheierea fiecarei probei.

Baremul de evaluare va fi postat pe internet, la adresa subiecte2010.edu.ro, la ora 14.30, a precizat Ministerul Educatiei.

Marti, absolventii scolilor cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba scrisa la limba materna.

In 30 iunie elevii vor sustine proba obligatorie a profilului, iar in bproba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Duminica, 4 iulie, pana la ora 16.00 se afiseaza rezultatele si pana la ora 20.00, vor putea fi depuse eventualele contestatii. Acestea vor fi solutionate in perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 8 iulie.

Promoveaza examenul de bacalaureat elevul care a participat la toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, a obtinut cel putin nota cinci la fiecare proba scrisa sau practica si are media generala minimum sase.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
262

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
324

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
730

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...