Incep disponibilizarile la varf: 6 angajati ai ISJ raman fara posturi!

Incep disponibilizarile la varf: 6 angajati ai ISJ raman fara posturi!
ADA MACOVEI: "Vom incerca, astfel, ca persoanele care au dovedit de-a lungul anilor competenta si capacitate in realizarea sarcinilor de serviciu in cadrul ISJ sa nu ramana in afara sistemului".

Sase angajati ai Inspectoratului Scolar Judetean Botosani si altii din randul personalului provenind din Casa Corpului Didactic si cluburile elevilor isi vor pierde locurile de munca incepand cu 1 septembrie 2010!

Masura se impune in urma unui Ordin al ministrului Educatiei din 23 august 2010, privind reglementarile unor masuri financiare in domeniul cheltuielilor de personal de stat si bugetar.

Astfel, in baza HG 81 din 2010, ministrul Educatiei a emis un Ordin care mentioneaza ca, incepand cu 1 septembrie 2010, pentru unitatile sau institutiile de invatamant este prevazut numarul maxim de posturi ce urmeaza a se finanta de la bugetul de stat, respectiv din venituri proprii si subventii de la bugetul de stat.

Pentru Botosani, numarul total de posturi finantate in conditiile de mai sus este de 101,5, din care:

- 32 in aparatul propriu al inspectoratului
- 24 la cluburi sportive scolare
- 37 la Palatele si Cluburile Elevilor
- 8,5 la Casa Corpului Didactic


Conform inspectorului general al ISJ Botosani, sase persoane din inspectorat vor fi disponibilizate, fiind pastrati angajatii "care de-a lungul anilor au dovedit competenta si capacitate in realizarea sarcinilor de serviciu".

"Din cele 38 de norme, ISJ Botosani, incepand cu 1 septembrie 2010, dupa ce se va finaliza procedura de transfer si de reorganizare a inspectoratului, va ramane cu 32 de norme. Inca se lucreaza la structura posturilor, pe categorii si pe functii", a declarat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

Conform oficialului ISJ, in prezent se poarta discutii impreuna cu sindicatele, care au fost convocate pentru o comisie paritara, ce se desfasoara la aceasta ora.

"Vom incerca, astfel, ca persoanele care au dovedit de-a lungul anilor competenta si capacitate in realizarea sarcinilor de serviciu in cadrul ISJ sa nu ramana in afara sistemului. Este vorba despre sase persoane din personalul administrativ si tehnic. Structura inspectoratului este una noua, cu posturi noi, pentru care trebuie sa ne decidem cine le poate ocupa si in ce conditii", a completat Ada Macovei.

De la 1 septembrie, in structura ISJ Botosani vor fuctiona 22 de inspectori (numar in care intra si inspectorii scolari generali) si 10 angajati din categoria personalului administrativ.     

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
46

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
71

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
73

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...