Încep acţiunile de mobilitate a personalului didactic!

Încep acţiunile de mobilitate a personalului didactic!
În această lună demarează acţiunile de mobilitate a personalului didactic, din învăţământul preuniversitar, în anul şcolar 2015-2016, etapa în care se decide menţinerea în activitate a profesorilor care au vârsta de pensionare la data de 1 septembrie şi care doresc să rămână în sistem fiind adusă, anul acesta, înaintea etapei de pretransfer. 

Până la data de 26 ianuarie unităţile de învăţământ întocmesc listele cuprinzând personalul didactic titular care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare de la 1 septembrie 2015, liste pe care ulterior trebuie să le transmită Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Până pe data de 13 februarie vor fi emise deciziile în cazul cadrelor didactice pensionabile, care vor fi menţinute în activitate.

Următoarea etapă este constituirea posturilor didactice/catedrelor, încadrarea personalului didactic titular, soluţionarea cererilor de întregire/completare a normei didactice de predare-învăţare-evaluare, la nivelul unităţilor de învăţământ a personalului didactic tiltular.

Până la sfârşitul lunii februarie va avea loc transferarea personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin restructurarea reţelei şcolare.

Cei care anul acesta împlinesc vârsta de pensionare şi doresc să mai rămână în sistem trebuie să depună cereri. Etapele de mobilitate au loc mai repede în acest an, a menţionat Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

 

Spune-ne opinia ta