Incendiu puternic provocat intenţionat la o stână din Cristeşti! Zeci de tone de furaje au fost distruse

Incendiu puternic provocat intenţionat la o stână din Cristeşti! Zeci de tone de furaje au fost distruse
Pompierii botoşăneni au acţionat mai bine de trei ore pentru stingerea şi înlăturarea efectelor unui incendiu declanşat, în această dimineaţă, la un depozit de furaje de la o stână de pe raza localităţii Ghilăneşti, comuna Cristeşti.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea evenimentului puţin după ora 02.00.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Acestora li s-au alăturat şi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cristeşti, dar şi patru cetăţeni.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele, existând pericolul ca flăcările să se extindă la construcţiile din apropiere. Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de furajele care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte nutreţuri pentru ca focul să nu se extindă având în vedere că vântul sufla cu putere.

Concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, s-a intervenit pentru salvarea a peste 200 de oi.

Flăcările au distrus cca. 40 tone de furaje şi şase m.l. de scândură, valoarea pagubelor fiind estimată la 10.000 de lei.

S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 140.000 lei.

Cauza probabilă de incendiu o constituie acţiunea intenţionată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
11

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
153

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
114

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...