Incendiu puternic în municipiul Botoşani! Două case cuprinse de flăcări! FOTO

Incendiu puternic în municipiul Botoşani! Două case cuprinse de flăcări! FOTO
Două case au fost cuprinse de flăcări, miercuri seara, pe o stradă din municipiul Botoşani, în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie.

Cele două imobile, situate pe strada Ioan Simionescu, sunt construite în aceeaşi curte, la circa jumătate de metru una de cealaltă. Incendiul a pornit de la acoperişul unei case unde locuieşte o femeie în vârstă de 88 de ani. În scurt timp flăcările s-au extins la vila construită în imediata apropiere şi care aparţine unor vecini, cu care batrana este in "razboi".

Cinci echipaje ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat la faţa locului, intervenţia pompierilor fiind  îngreunată din cauza lipsei spaţiului dintre cele două case.

Femeia în vârstă de 88 de ani a suferit un atac de panică când şi-a văzut locuinţa în flăcări, aceasta fiind preluată de cadrele medicale de pe Ambulanţă care i-au acordat primul ajutor. 

"La sosirea garzii din interventie ardeau acoperisurile a doua case si o anexa, existand pericolul ca flacarile sa se extinda la bunurile aflate in interiorul celor doua case, dar si la o alta locuinta aflata in imediata vecinatate. Extinderea incendiului a fost favorizata de canttitatea mare de materiale combustibile care se afla atat in anexa, cat si in podul uneia dintre case", a declarat plt. adj. Dorina Lupu, purtator de cuvant al ISU Botosani.

Cauza izbucnirii acestui incendiu este în curs de stabilire.

Potrivit vecinilor, cele două familii, care au casele perete în perete, sunt pe picior de război de mai mult timp, după ce una dintre acestea şi-a extins imobilul ajungând cu acoperişul peste locuinţa învecinată. Construcţia a început fără niciun fel de autorizaţie, însă in urma cu doi ani acestia au reuşit să obţină inclusiv dreptul de construire. 

Scandalul a început în 2009, după de una din familii a moştenit o casă. Deşi nu aveau niciun fel de autorizaţie, au făcut o extindere. Atunci, spun vecinii, au ridicat acoperişul.





















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
45

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
51

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
34

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...