Incendiu la Corni: Un copil a murit, alti doi vor fi transportati in stare grava, cu avionul, la Bucuresti!

Incendiu la Corni: Un copil a murit, alti doi vor fi transportati in stare grava, cu avionul, la Bucuresti!
Mai multe echipaje de pompieri, dar si ambulante din cadrul SJA Botosani, s-au deplasat sambata seara la Corni, unde a izbucnit un incendiu la o locuinta. Un copil a murit, iar fratii sai vor fi transportati cu avionul la Bucuresti, la Centrul de Arsi.

Din primele informatii, trei copii, intre 1 an si jumatate si 5 ani, se aflau singuri in casa, nesupravegheati, in momentul in care a izbucnit focul. Unul dintre copii, in varsta de 2 ani si 9 luni, a fost gasit carbonizat, iar ceilalti doi frati au fost transportati la spital cu arsuri grave.

Mama copiilor, care se afla in sat in momentul producerii tragediei, a fost de asemenea transportata la spital, in stare de soc. Vecinii spun ca tatal micutilor este plecat la munca in strainatate.

La fata locului va ajunge si echipa de criminalisti, pentru a stabili conditiile in care a izbucnit incendiul. Cel de-al patrulea copil al familiei, cel mai mare dintre frati, nu era acasa, el fiind plecat la o stana.

UPDATE, ora 23.30: Cei doi copii care au supravietuit incendiului de la Corni vor fi transportati, alaturi de mama lor, la Centrul de Arsi din Bucuresti. Ei vor fi preluati de la Spitalul de Pediatrie Botosani, de un echipaj SMURD, care ii va transporta pana pe Aeroportul Salcea, din Suceava, de unde vor fi imbarcati intr-un avion care ii va duce pana la Bucuresti in aceasta noapte.

"Sunt doi copii, un copil mai mic, de un an si sase luni, care este in stare foarte grava, are arsuri de gradul IV pe 75-80% din suprafata corpului, noi imediat l-am preluat, este stabilizat hemodinamic, intubat, este protejat termic, asteptam sa vina sa il ia la Centrul de Arsi din Bucuresti un echipaj SMURD", a declarat medicul Yassin Jaber, de la Spitalul de Pediatrie Botosani. 

Al doilea copil, o fetita in vasta de aproximativ 5 ani, are suprafata mult mai mica arsa, nu pune probleme, dar fiind din aceeasi familie vor fi transportati impreuna la Bucuresti.

"In cazul copilului de un an sase luni prognosticul este rezervat, este in stare foarte grava", a precizat medicul Jaber.

Incendiul pare sa fi izbucnit de la un jar cazut din soba pe materiale combustibile

"La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din dormitorul casei. Un băieţel, în vârstă de 2 ani şi 9 luni, a fost găsit decedat. Fraţii săi, o fetiţă de 4 ani şi un băieţel de 1 an şi 6 luni, aflaţi în aceeaşi încăpere în momentul izbucnirii incendiului, au suferit arsuri şi s-au intoxicat cu monoxid de carbon, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Poliţiştii urmează să stabilească, în urma anchetei, împrejurările exacte în care s-a produs incendiul", a declarat plt. maj. Dorina Lupu, purtator de cuvant ISU Botosani.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
47

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
45

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...