Încăpăţânarea unui director din Botoșani îl va costa mii de lei!

Încăpăţânarea unui director din Botoșani îl va costa mii de lei!
A refuzat să numească un coleg din instituţie în funcţia pe care o câştigase prin concurs şi acum riscă să-i achite acestuia despăgubiri. Este vorba despre un director al Direcţiei Silvice Botoşani. 

Concret, Adrian Haidăuţu a câştigat concursul pentru obţinerea funcţiei de şef al Ocolului Silvic Dorohoi, însă directorul de atunci al Direcţiei Silvice, Gabriel Amitrului, a refuzat timp de doi ani să-l numească în funcţie, fără un motiv întemeiat. Ca urmare, Haidăuţu a dat în judecată Regia Naţională a Pădurilor "Romsilva", obţinând daune de 11.000 de lei. În 2014, banii au fost achitaţi de Romsilva care ulterior a dispus cercetări pentru a se depista persoana vinovată.

În ianuarie 2015, conducerea Direcţiei Silvice Botoşani a emis o decizie de cercetare prealabilă pentru a se stabili cine se face vinovat de plata daunelor, membrii comisiei ajungând la concluzia că singurul vinovat este fostul director Amitrului, (actual şef de Ocol Silvic la Darabani) în condiţiile în care tocmai din iunie 2010 reprezentanţii RNP i-au pus în vedere să emită în termen legal decizia de încadrare pe numele lui Hăidăuţu. În februarie 2015 a fost emisă decizia de imputare a sumei către Gabriel Amitrului, decizia fiind menţinută şi de Comitetul Director al Direcției Silvice.

Măsura a fost contestată de Amitrului în contencios administrativ, însă judecătorii de la Tribunalul Botoşani şi Curtea de Apel Suceava au respins contestaţia fostului director, menţinând decizia de imputare.

Cum sentinţa finală a fost pronunţată luni, actualii şefi ai Direcţiei Silvice urmează să treacă la reţinerea banilor din salariul lui Gabriel Amitrului.

Gheorghe Rusu, actualul director al Direcţiei Silvice, nu a putut fi contactat deocamdată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
43

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
846

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
395

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...