Încălcarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă, în topul neregulilor constatate de ITM la Botoșani

Încălcarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă, în topul neregulilor constatate de ITM la Botoșani

La Botoșani, înainte de a te angaja într-o companie, se pare că prima întrebare care ar trebui pusă ar trebui să fie “câte ore are ziua de muncă” în această firmă?

Cel puțin aceasta este una din concluziile care se pot trage dacă privim datele furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă de la Botoșani.

În cursul lunii iulie 2020, în domeniul Relaţii de Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă de la Botoșani a fost efectuat controale la un număr de 78 angajatori, cu un număr de 2253 salariaţi din care 1356 femei şi 4 minori.

Au fost constatate 111 deficienţe, pentru care au fost dispuse 123 măsuri. Au fost sancționaţi 7 angajatori, au fost aplicate 9 sancţiuni, din care 3 avertismente şi 6 amenzi în valoare totală de 108.000 lei. De asemenea, au fost depistatate 5 persoane desfăşurând muncă nedeclarată, fiind aplicate 5 amenzi în valoare de 100.000 lei.

“Au mai fost aplicate sancţiuni pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă și nerespectarea prevederilor legale privind registrul de evidenţă al salariaţilor în format electronic”, a explicat într-un comunicat de presă, Inspector – şef al ITM Botoșani, Cristian Leo Kohut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
17

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
55

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
45

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...