Inca un scandal la Bac: Informaticianul de la Ghica, cercetat dupa ce a modificat note in catalogul electronic!

Inca un scandal la Bac: Informaticianul de la Ghica, cercetat dupa ce a modificat note in catalogul electronic!
In mod cert, bacalaureatul anului 2009 este de departe cel mai disputat si plin de controverse din istoria invatamantului Botosanilor.

Dupa scandalul legat de camerele video, suspiciunile de mita, eliminarile din salile de examen sau nota care, in urma contestatiei, sare de la 1 la 7, un alt fapt incredibil a fost facut public astazi.

Un informatician de la centrul de examen de la Colegiul Ghica de la Dorohoi este cercetat dupa ce s-a stabilit ca 3 note din catalogul electronic, unde au fost afisate rezultatele in urma examenului de bacalaureat, fusesera modificate.

 "Au fost trei note la probele orale la bacalaureat care nu au corespuns cu cele din borderoul de pe fisa elevului. La o verificare a comisiei, inainte de afisarea notelor, s-a constatat ca trei note sunt modificate. Doua note modificate in plus sunt la limba romana oral, unde una in realitate era 9 si aparea 10 in catalogul electronic, iar alta era 7,5 si in aplicatia electronica aparea 10. Cea de-a treia nota modificata, dar in minus, a fost la franceza oral, care in realitate era 9,5 si aparea ca 7,5 in catalogul electronic", a precizat Gheorghe Carmocanu, inspector general adjunct in cadrul ISJ Botosani.

Singura persoana care a avut acces la aplicatia electronica, spune reprezentantul ISJ Botosani, este informaticianul din centrul de examen, care a motivat ca a fost o eroare la introducerea datelor in calculator.

"Cam multe care se intampla la Ghica, dar nu putem sa acuzam persoane pe nedrept. Noi vom mai desfasura acolo o ancheta administrativa privind buna desfasurarea a examenului de bacalaureat in centrul respectiv", a spus Carmocanu.

Prima masura care se va lua asupra informaticianului este cea prevazuta in statutul cadrului didactic, si anume interzicerea de a mai participa vreodata in centrele de examen.

"Noi ne bucuram ca nu au fost afectati copiii, totul a fost remediat in timp util, notele finale ale copiilor nu au fost afectate in nici un fel", a mentionat inspectorul general adjunct a ISJ Botosani.

In termen de zece zile se va transmite raportul catre minister.

Modificarea notelor a fost descoperita cand comisia a facut o verificare a notelor, inainte de afisarea primelor rezultate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
71

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
142

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
758

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...