Încă un oraș italian vinde case cu un euro

Încă un oraș italian vinde case cu un euro

   Sursa foto: CNN

Pandemia de coronavirus, carantina şi incertitudinile legate de vacanţe nu s-au încheiat, dar aceste lucruri nu împiedică Italia să continue că vândă case la preţul de 1 euro.

Luna aceasta, a venit rândul unui alt oraș sicilian, Castiglione di Sicilia, să ofere case la prețul unei cafele, relatează CNN.

Pe versanții Muntelui Etna, în apropiere de Taormina și de plajele de pe coasta de est a Siciliei, orașul vinde aproximativ 900 de case abandonate.

Cele mai multe sunt situate în cele mai vechi părți ale orașului. Aproximativ jumătate sunt distruse și vor fi oferite la un preț simbolic de 1 EUR (1,20 USD). Restul sunt într-o stare mai bună și vor fi vândute ieftin, începând cu 4.000-5.000 €.

Primarul Antonino Camarda a întreprins un proiect ambițios de a da o viață nouă satului său, unde populația s-a micșorat de la 14.000 la începutul anilor 1900 până la abia 3.000 astăzi.

”Avem de salvat o moştenire arhitecturală uriaşă, plină de istorie. De-a lungul timpului, au plecat prea mulţi oameni, lăsând în urma lor case vechi, pitoreşti, dintre care multe datează de pe vremea renaşterii”, a spus primarul.

Schema, care a fost lansată în martie 2021, este cea mai mare de acest gen, cu cel puţin 400 de proprietăţi în oraş, care sunt într-o formă decentă şi necesită o renovare minimă.

Cumpărătorii trebuie să finalizeze lucrările de renovare în termen de trei ani. Spre deosebire de majoritatea celorlalte scheme, totuşi, nu trebuie plătită o garanţie pentru a garanta efectuarea lucrărilor. În schimb, proprietarii trebuie să încheie o poliţă de asigurare la o bancă, în valoare de 4.000 euro.

 

Spune-ne opinia ta