Încă un centru de plasament se va închide, la Botoșani

Un nou centru de plasament din județul Botoșani este pe lista centrelor ce ar urma să se închidă în următorii ani, iar copiii instituționalizați mutați în module familiale.

Este vorba despre Centrul de la Trușești, unde în prezent sunt instituționalizați aproximativ 60 de copii, atât băieți, cât și fete.

Potrivit lui Dan Șlincu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, acest proces va fi unul de durată, de până la trei ani, întrucât trebuie găsite spații locative pentru a fi mutați copiii.

“Am încheiat o convenție cu Fundația Hope and Homes for Children pentru pregătirea închiderii Centrului de la Trușești, dar este o procedură de durată. Lucrul acesta nu îl putem face într-o perioadă scurtă de timp pentru că nu avem încă pregătite locațiile unde vor fi mutați copii, e vorba de module familiale", a declarat Dan Șlincu.

Anul trecut a fost închis și Centrul de plasament "Elena Doamna", copiii fiind mutați în apartamente, în municipiul Dorohoi. Clădirile în care funcționează aceste centre se află în proprietatea Consiliului Județean, care decide care va fi destinația lor ulterioară. La "Elena Doamna" se vor amenaja locuințe pentru medicii de la Spitalul Județean.

În strategia națională privind protecția copilului este prevăzut ca obiectiv închiderea centrelor rezidențiale, până în anul 2020, și mutarea beneficiarilor în module familiale.

 

Spune-ne opinia ta