Inca o tara UE trimite armata si politia la granita

Criza refugiatilor care afecteaza tarile din Europa Centrala si din Balcani a facut ca inca o tara europeana sa apeleze la armata, in aceasta situatie tensionata.

Astfel, politia si armata din Cehia vor efectua un exercitiu comun, pentru a fi pregatite sa se confrunte cu o posibila crestere a numarului de imigranti, scrie The New York Times, citat de ziare.com.

Exercitiul se va desfasura de-a lungul granitelor tarii si va include sute de politisti si militari, precum si avioane si elicoptere.

Ministrul de Interne Milan Cjovanec a spus ca scopul acestui exercitiu este de "a testa capacitatea fortelor de cooperare in situatii de criza".

Anuntul de vineri vine la trei zile dupa ce premierul Bohuslav Sobotka a spus ca guvernul sau este pregatit sa detaseze fortele armate pentru a proteja granitele tarii impotriva imigrantilor.

Politia ceha si-a sporit deja prezenta la granita cu Austria, duminica, in semn de raspuns la decizia Germaniei de a reinnoi controalele la granita cu Austria. Aceasta masura nu a fost luata insa si de Cehia, pana in prezent.

Ministrul ceh al Drepturilor Omului, Jiri Dienstbier, a spus joi ca tara poate sa primeasca in jur de 15.000 de refugiati, dar cu conditia ca acestia sa poata acoperit deificitul de forta calificata de munca. Astfel, ar putea fi angajati imediat cel putin 5.000 de astfel de imigranti care au o calificare intr-un anumit domeniu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

Sunday, 13 October 2024

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

Sunday, 13 October 2024

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

Sunday, 13 October 2024

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...