Încă o bătălie pierdută în instanţă de Primăria Botoşani în ceea ce priveşte garanţia de bună execuţie a Bulevardului!

Încă o bătălie pierdută în instanţă de Primăria Botoşani în ceea ce priveşte garanţia de bună execuţie a Bulevardului!
Curtea de Apel Iaşi a respins apelul declarat de Primăria Municipiului Botoşani în procesul deschis împotriva BRD pentru garanţia de bună execuţie a lucrărilor de pe Bulevardul Mihai Eminescu.

Magistraţii au menţinut decizia dată de Tribunalul Iaşi, în luna martie a acestui an, care, la rândul lor, au respins ca nefondată acţiunea civilă formulată de Primăria Botoşani.

Reprezentanţii Primăriei au la dispoziţie 15 zile pentru a face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la sentinţa dată vineri de Curtea de Apel Iaşi.

Municipalitatea botoşăneană se chinuie de mai mulţi ani să recupereze de la BRD garanţia de bună execuţie a lucrărilor de reabilitare a Bulevardului. Această garanţie se ridică la aproape 600.000 de lei.

Lucrările de pe Bulevard au fost executate de firma Nova Construct din Iaşi, dar au lăsat mult de dorit.

Când Primăria Botoşani a vrut să folosească această garanţie de bună execuţie, depusă într-un cont la BRD Iaşi, s-a aflat că aceasta fusese retrasă de reprezentanţii firmei Nova Construct încă din primăvara 2008.

Primaria Botosani a fost nevoita sa repare cu resurse proprii Bulevardul, mai ales ca firma ieseana se afla in insolventa dupa ce patronul acesteia, Dionisie Simionescu, a decedat in luna februarie a anului 2009. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
23

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
236

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2023

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...