Încă două zile cu vreme autentică de iarnă, până pe 20 ianuarie. La Botoșani temperatura va scădea până la - 14 grade

Încă două zile cu vreme autentică de iarnă, până pe 20 ianuarie. La Botoșani temperatura va scădea până la - 14 grade

Vreme de iarnă autentică în România, cu temperature care vor ajunge sub -20 de grade în următoarele zile, iar la Botoșani vor scădea sub - 14 grade. De altfel, noaptea care urmează se așteaptă a fi cea mai friguroasă din acest an.

În această dimineață la Botoșani erau minus 9 grade, ceva mai cald ca în dimineața precedentă, dar cu căderi de zăpadă.

În România, pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.

Ziua, temperaturile se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade iar local se va semnala ghețuș.

În noaptea de luni spre marți la Botoșani urmează a se înregistra - 14 grade.

Copiii ar trebui să se bucure de aceste zile și să iasă la zăpadă pentru că temperaturile nu vor fi scăzute prea mult timp.

De miercuri, vremea se va încălzi, la început în zonele vestice, apoi și în restul zonelor, o încălzire destul de rapidă astfel încât, la sfârșitul acestei săptămâni, ne așteptăm la temperaturi pozitive în mare parte din țară, chiar și la valori de 11…12 grade în partea de sud și sud-est a țării pe timpul zilei, dar și minime destul de ridicate.

 

Spune-ne opinia ta