Încă 31 de infectați cu Covid-19, alte două decese înregistrate, situație critică la Colegiul „Eminescu”

Încă 31 de infectați cu Covid-19, alte două decese înregistrate, situație critică la Colegiul „Eminescu”

Alți 31 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Printre noile cazuri depistate se numără și un elev al Colegiului „A.T. Laurian”, dar și unul al Colegiului „Mihai Eminescu”, în cazul unității din urmă autoritățile luând în calcul trecerea pe scenariu „roșu”.

Până în prezent, la „Eminescu” au fost depistați patru elevi infectați, toți contactând virusul din familie. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va dezbate problema miercuri și va decide, în funcție de concluziile anchetelor epidemiologice, dacă este cazul închiderii liceului, potrivit medicului Monica Adăscăliței, manager al DSP.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1993, marți, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 339, iar incidența de infectare este de 0,76 per mia de locuitori, cea mai mare de la debutul pandemiei până în prezent.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 118 decese, dintre care două în ultimele 24 de ore, fiind vorba despre un bărbat de 78 de ani, care suferea de cardiopatie ischemică și hipertensiune arterială, precum și despre un pacient de 46 de ani, cu ciroză hepatică, sindrom hepatorenal și hemoragie digestivă. Bilanțul videcaților este tot de 1536.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 33 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

 

Spune-ne opinia ta