Inaugurare cu repetiție la Parcarea subterană! FOTO

Inaugurare cu repetiție la Parcarea subterană! FOTO
Parcarea subterană a fost inaugurată, vineri, de primarul Ovidiu Portariuc, viceprimarii Viorel Iliuță și Cosmin Andrei, și Victor Mihalachi, patronul Victor Construct, firma care a executat lucrarea.

"A durat atât de mult pentru că nu erau echipamentele instalate. În vară, când am ajuns, erau niște datorii, și până le-am achitat și până am reușit să asigurăm finanțarea în continuare a durat ceva timp, după care a venit iarna, și nu s-au putut executa lucrările. În sfârșit lucrurile sunt în regulă, sistemele funcționează și avem toate autorizațiile necesare", a declarat viceprimanul Viorel Iliuță.

Este pentru a doau oară când parcarea se inaugurează, după ce anul trecut, înaintea alegerilor locale, obiectivul a fost inaugurat oficial de fostul primar Cătălin Flutur și fostul președinte al Consiliului Județean, Mihai Țâbuleac.

"Avem o relație foarte bună cu Primăria și ne-am făcut treaba. Au fost mici probleme care știm cu toții că mai apar. Este o lucrare mare, de amploare, care necesită o foarte mare atenție", a precizat Victor Mihalachi.




Parcarea subterană a fost funcțională, însă numai câteva zile, rămânând deschisă doar parcarea subterană.

În ultimele luni, deși s-a vehiculat în repetate rânduri că va fi deschisă și parcarea subterană, au tot fost amânări, pe de o parte din cauza datoriilor pe care municipalitatea le datora constructorului și,  pe de altă parte, nu erau achiziționate și montate toate echipamentele.

Mașinile vor putea fi parcate în parcarea subterană doar pe timpul zilei, între orele 22.00 și 06.00 fiind închisă.











Timpul de parcare este de două ore, și dacă va fi depășit șoferii vor fi amendați în baza unui regulament adoptat de Consiliul Local, amenzile fiind aplicate de Poliția Locală. 

"Sunt montate camerele de supraveghere și există posibilitatea supravegherii pe un monitor montat la intrare, dar și pe un monitor de la dispeceratul pieței. Tot timpul va fi prezent cel puțin un angajat al Urban Serv care va elibera tichetele de parcare pe care șoferii să le afișeze și un polițist local care va urmări dacă se respectă intervalul orar stabilit, de două ore", a declarat Simion Drelciuc, director Urban Serv.

Parcarea este gratuită timp de cinci ani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
532

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
162

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
433

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...