În ultima lună au fost văzuți doi urși în comunele din nordul județului Botoșani - VIDEO

În ultima lună au fost văzuți doi urși în comunele din nordul județului Botoșani - VIDEO

Doi urși au fost văzuți în județul Botoșani în ultima lună, deși județul nu are inventariate exemplare de urşi până în acest moment, arealul firesc pentru aceștia fiind zona muntoasă din Suceava sau Ucraina.

Informația a fost făcut publică de Cristina Kashyap, comisar șef Garda de Mediu Botoșani, care a explicat că unul din ei a fost văzut luna trecută, în timp ce cel de-al doilea a fost văzut și filmat chiar astăzi în apropierea localităţii Hudeşti.

"În ultima lună, ne-a fost semnalate prezenţa a două exemplare de urs, la limita de judeţ, mai mult ca sigur sporadic pe raza judeţului Botoşani, fiind foarte aproape de limita cu Ucraina, respectiv cu judeţul Suceava. Azi de dimineaţa, pe raza unui fond de vânătoare, paznicii de vânătoare au semnalat prezenţa acestui exemplar, în apropierea localităţii Hudeşti. Din câte se poate observa şi pe videoclip, cred că este un exemplar tânăr, maxim 2-3 ani. Aşa arăta şi exemplarul de luna trecută. Noi nu avem inventariate exemplare de urşi în judeţ şi atunci că în momentul în care ni s-a adus la cunoştinţă am semnalat şi noi celelalte autorităţi, pentru că arealul nu se regăseşte în judeţul Botoşani trebuie să ştim cum să procedăm. Ambele exemplare au fost în câmp, iar exemplarul de astăzi se vedea că este speriat, iar direcţia în care se întrepta a fost către pădure. Luând legătura ulterior cu paznicul de vânătoare spunea că mai mult ca sigur a părăsit teritoriul ţării. Deci nu se îndrepta spre sat, asta este clar", a explicat Cristina Kashyap într-o declarație pentru observatortv.

Imaginile cu ursul văzut astăzi la Havârna pot fi văzionate AICI

Sursa: Observatortv.ro

 

Spune-ne opinia ta