IN SFARSIT: Dupa ce a terorizat botosanenii, talharul a ajuns in arestul Politiei!

IN SFARSIT: Dupa ce a terorizat botosanenii, talharul a ajuns in arestul Politiei!
A atacat în toiul nopţii numeroşi botoşăneni, de la tinere fete până la bătrâni. Infractorul de 29 de ani a fost prins în urmă cu două zile şi dus în arestul IPJ Botoşani, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

În seara de 28 aprilie, în jurul orei 21.40, poliţiştii botoşăneni au fost sesizati printr-un apel de urgenţă 112 cu privire la faptul că V. Ioan, din municipiul Botoşani, în timp ce se întorcea la domiciliu, în holul imobilului unde locuieşte a fost agresat de un tânăr necunoscut care a încercat să-i sustragă bani şi bunuri. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat autorul faptei reclamate în persoana lui C. Dumitru, de 29 de ani, din municipiul Botoşani.

Prin extinderea cercetărilor, precum şi în urma probatoriului administrat de către poliţiştii botoşăneni, s-a stabilit faptul că C. Dumitru este de asemenea autorul şi a altor fapte de natura celei menţionate anterior.

Astfel, în seara de 4 martie, a urmărit-o pe minora P. Cristina, de 17 ani, din municipiul Botoşani, până în casa scării unui bloc, unde, după ce a agresat-o fizic, i-a sustras poşeta în care se aflau suma de 30 lei şi mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de 1.000 lei.

Folosind acelaşi mod de operare, în noaptea de 30/31 martie, în jurul orei 01.00, C. Dumitru a deposedat-o pe V. Mirela de poşeta pe care o avea asupra sa, şi în care se aflau bunuri în valoare totală de 300 lei.

În seara de 27 martie, D. Dorin, de 57 ani, din municipiul Botoşani, a căzut victimă aceluiaşi autor, părţii vătămate fiindu-i sustras un telefon mobil marca Sagem în valoare de 100 lei.

Astfel, faţă de C. Dumitru s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie în formă continuată. În sarcina bărbatului de 29 ani s-a mai reţinut şi săvârşirea a două infracţiuni de furt calificat în dauna părţilor vătămate M. Vasile (din municipiul Botoşani, faptă comisă în ziua de 01.11.2009) şi respectiv L.Lilian (din municipiul Botoşani, faptă comisă în seara de 25.01.2010).

Aceştia au fost urmăriţi în acelaşi mod de către C. Dumitru, şi fără ca acesta să întrebuinţeze acte de violenţă, le-a sustras din buzunare bani şi bunuri.

"Cele şase cauze au fost conexate, faţă de învinuitul C. Dumitru fiind luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, în arestul I.P.J. Botoşani, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 30.04.2010 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea luării faţă de acesta a măsurii procesuale a arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet! (video)

astăzi, 12:12
33

Iată unde ne-a adus „experiența” în administrație la Botoșani! Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, dacă ei răspund atât de vehement că nu văd nicio ...

PSD Botoșani: Primarul Cosmin Andrei anunță încă două creșe noi, în zona fostului Obor și în ANL Șoseaua Iașului, după creșa deschisă anul trecut în ANL Cișmea

astăzi, 11:33
27

Administrația Cosmin Andrei a reușit să construiască și să deschidă prima creșă nouă în municipiul Botoșani din ultimii 34 de ani. Este vorba de creșa din cartierul ANL Cișmea, care...

Exercițiu de pregătire cu 100 de polițiști din România și Republica Moldova, desfășurat la Botoșani! (foto)

astăzi, 11:20
43

Aproximativ 100 de polițiști din cadrul structurilor de intervenție participă, începând de astăzi, la exercițiul de antrenament integrat organizat de Inspectoratul de Poliție Județ...