In luna iunie, Garda Financiara Botosani a efectuat peste 300 de actiuni de controale!

In luna iunie, Garda Financiara Botosani a efectuat peste 300 de actiuni de controale!
Potrivit reprezentantilor Garzii Financiare Botosani, in urma controalelor efectuate in luna iunie au fost aplicate 215 amenzi contraventionale in valoare totala de 242.200 lei, fiind confiscate totodata bunuri si sume in valoare de 14.025 lei.

Principalele actiuni de control s-au desfasurat pe baza tematicilor transmise de Comisariatul General Bucuresti si a tematicilor initiate de Garda Financiara Botosani.

Scopul actiunilor de control a fost pentru combaterea si descoperirea faptelor de evaziune fiscala, monitorizarea achizitiilor intercomunitare de bunuri si marfuri, verificarea agentilor economici care au efectuat achizitii intracomunitare de autoturisme second-hand si pentru verificarea agentilor economici care produc si comercializeaza bauturi spirtoase si produse intermediare.

"In urma acestor actiuni de control a fost suspendata aqctivitatea la un numar de 16 unitati pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999, republicata, privind nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale si la un numar de 9 unitati de desfacere cu amanuntul pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2003, republicata, privind Codul de procedura fiscala pentru comercializarea de produse accizabile necorespunzatoare", a precizat Cristian Calimandriuc, comisar-sef al Garzii Financiare Botosani.

Tot in luna iunie, Garda Financiara Botosani a inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani cinci sesizari penale, cu un prejudiciu de peste 4 milioane lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
99

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
60

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
159

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...