În clasa a IX-a Miss, la Bacalaureat elevă de nota 10! "Sunt cel mai exigent critic al meu"

În clasa a IX-a Miss, la Bacalaureat elevă de nota 10! "Sunt cel mai exigent critic al meu"


Facebook

Laura Elena Vasilachi este unul dintre elevii din Botoşani care a reuşit să obţină media 10 la examenul de Bacalaureat.

A luat notă maximă la Istorie, notă maximă la Geografie, dar la Limba şi Literatura Română a fost notată cu 9,60. Deşi notele obţinute o clasau printre elevii fruntaşi, Laura a fost convinsă că merită nota maximă şi la materia la care este olimpică, motiv pentru care a depus contestaţie.  Şi nu s-a înşelat. În urma reevaluării lucrării, adolescenta a primit nota 10 şi la Limba şi Literatura Română, obţinând media finală 10.

Laura a urmat cursurile Liceului “Regina Maria" din Dorohoi şi spune că în ultimul an de liceu s-a pregătit la fel ca în ceilalţi ani.

De altfel, pe tot parcursul liceului, Laura a fost implicată în diverse activităţi şcolare, fiind şi vicepreşedinte şi preşedinte al Consiliului Şcolar în unitatea în care a învăţat. În clasa a IX-a, la Balul Bobocilor, a primit coroniţa pentru cea mai frumoasă boboacă. 

“Trebuie să mărturisesc că nu am pornit la drum cu gândul de a face din Bacalaureat un examen de nota 10. Nu! În consecinţă, acest an de liceu nu s-a deosebit cu mult de ceilalţi. Nu am avut un program fix  în ceea ce priveşte pregătirea pentru Marele Test şi nici nu am sacrificat întreg anul şcolar pentru acest final fericit, pentru acest rezultat îmbucurător! Poate părea ciudat, însă am depus contestaţie la română, întrucât eram mulţumită de lucrarea pe care am predat-o, iar eu sunt cel mai exigent critic al meu. Iar apoi, mai sunt şi participările mele judeţene şi naţionale la olimpiada de română… Mi-aş fi îngăduit o notă mai mică la istorie, dar nu la română", ne-a mărturisit Laura.

Ea doreşte să devină medic stomatolog pentru că vrea să redea zâmbetul oamenilor.

“Doresc să urmez Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi. Ce m-a determinat să fac această alegere? Destule experienţe la stomatolog... Pe de altă parte, să redai zâmbetul oamenilor e o meserie nobilă!", ne-a mai spus Laura.










Sursa foto: Facebook Laura Elena Vasilachi

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț pentru pensionarii Casei Județene de Pensii Botoșani care își încasează pensia prin cont bancar.

astăzi, 15:13

Joi, 10 octombrie 2024, vor fi operate și validate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoșani, astfel că vineri, 11 octombrie, în cursul după-amiezii, vor fi alimentate conturile de...

Harieta, îngerul păzitor al lui Mihai Eminescu. „Mai am o soră, un geniu, în felul ei, cu o memorie ca a lui Napoleon!”

astăzi, 14:38

În Anul omagial al îngrijirii bolnavilor, cinstim în mod deosebit acele persoane ori instituții ce se îngrijesc de sănătatea trupească și sufletească a semenilor. Î...

(P) Săptămâna reducerilor la Castilio

astăzi, 14:26

Între 17 și 22 octombrie, Castilio te așteaptă cu reduceri spectaculoase la tot ce ai nevoie pentru renovare și redecorare. Fie că îți dorești un look nou pentru bucătărie sau ba...