În ce situații se va purta masca la școală

În ce situații se va purta masca la școală

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre măsurile ce vor fi luate începând de mâine, în școli, și a anunțat că masca se va purta în anumite situații speciale, în continuare.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit, astăzi, despre schimbările care se vor produce la nivelul instituțiilor de învățământ, începând de mâine. În discuție intră doar localitățile care au înregistrat o rată de infectare sub 1 la mie. Astfel, aici, școlile trebuie să respecte programul decalat, pentru a evita aglomerația, după cum a afirmat Sorin Cîmpeanu. În cazul în care va exista aglomerație, în locurile respective masca de protecție trebuie să fie purtată în continuare.

 Sorin Cîmpeanu: „În situații speciale, se pot lua decizii diferite privind purtarea măștii”

„Vor fi schimbări doar în localitățile care o rată de infectare sub 1 la mie. Am transmis tuturor școlilor să respecte programul decalat, astfel încât în școli să nu se creeze aglomerație. În situații speciale, se pot lua decizii diferite privind purtarea măștii. Dacă sunt condiții care generează aglomerări, rămâne purtarea măștii. Se păstrează toate regulile specifice spațiilor interioare”, a afirmat, duminică, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Școlile și-au adaptat programul pentru a evita aglomerările

De săptămâna viitoare, masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii, cu excepția amintită mai sus, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările. În aceste condiții, școlile și-au adaptat programul astfel încât elevii să vină la ore diferite la școală și să se evite astfel aglomerările.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
4

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
16

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
33

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...