In ce conditii iti poti lua masina noua, prin Programul "Rabla", daca esti PFA, II sau IF

In ce conditii iti poti lua masina noua, prin Programul "Rabla", daca esti PFA, II sau IF

   avocatnet.ro

Programul "Rabla" este destinat nu numai persoanelor fizice si juridice, ci si persoanelor fizice autorizate si celor care au intreprinderi individuale sau familiale. Insa pentru a obtine acceptarea in program trebuie urmata o procedura mai complexa decat cea rezervata persoanelor fizice, de exemplu. In cazul PFA, II si IF, prima de casare se acorda prin intermediul unei scheme de minimis.

In Programul "Rabla" -- prin care sunt oferite prime pentru cumpararea de autoturisme noi in schimbul casarii celor vechi -- se pot inscrie si persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, potrivit Ghidului de finantare aprobat prin Ordinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor nr. 609/2015.

Pentru acest an, autoritatile au alocat un numar de 25.000 de tichete electronice, dintre care 5000 sunt pentru persoanele juridice, operatorii economici fara personalitate juridica si organizatiile profesionale.

Prin program pot fi casate autoturismele, autoutilitarele usoare si autospecialele / autospecializatele usoare care sunt inmatriculate in Romania si care au o vechime de cel putin opt ani.

In cazul PFA, II si IF, prima de casare si, daca e cazul, ecobonusul sunt acordate in baza schemei "Ajutor de minimis pentru Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national".

Daca proprietarii de masini vechi sunt acceptati in program, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) le va comunica in scris cuantumul ajutorului ce poate fi acordat sub forma primei de casare. Acestia pot solicita, prin intermediul cererii de finantare, echivalentul in lei a cel mult 200.000 de euro (sau 100.000 de euro, in cazul celor ce activeaza in transporturi rutiere).

Nota: Programul "Rabla" a inceput in data de 1 aprilie, cu etapa inscrierii si validarii producatorilor de masini.

Ce conditii trebuie sa respecte PFA, II si IF la inscriere

Cei care sunt PFA sau care au intreprinderi individuale/familiale pot sa beneficieze de prima de casare daca indeplinesc, in mod cumulativ, urmatoarele conditii:

-sa le fie aprobat dosarul de acceptare;
-sa se inscrie la un producator validat pentru achizitionarea unui autovehiculul nou si sa obtina nota de inscriere;
-sa predea autovehiculul uzat unui colector autorizat si sa obtina certificatul de distrugere;
-sa radieze din evidenta circulatiei autovehiculul uzat si sa obtina certificatul de radiere;
-sa prezinte producatorului dovada distrugerii si a radierii autovehiculului uzat;
-sa achizitioneze autovehiculul nou de la producatorul care a eliberat nota de inscriere.

Citeste material complet pe Avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Decrețeii se apropie de 60 de ani, analiștii prevăd un val de sărăcie fără precedent!

astăzi, 09:17

În România, rata sărăciei relative, care măsoară ponderea persoanelor sărace în totalul populației, pentru grupa de vârstă de 65+ ani a urcat în ultimii 10 ani de ...

Casa de Pensii Botoșani: În atenția femeilor care au născut sau au adoptat copii!

astăzi, 08:28

Reducerea vârstei standard de pensionare este reglementată de art. 51 din Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii și se aplică în cazul femeilor care îndeplinesc cumu...

Botoșănean pârât de un cetățean, polițiștii au ajuns în câteva minute! (Foto)

astăzi, 08:11

În urma unei sesizări telefonice primite de la un cetățean, polițiștii locali s-au deplasat la platforma autorizată de pe strada Colonel Tomoroveanu, unde l-au surprins în fapt pe B....