In august vom scapa de santurile sapate pentru reabilitarea retelei de apa si canal, spun cei de la Nova Apaserv!

In august vom scapa de santurile sapate pentru reabilitarea retelei de apa si canal, spun cei de la Nova Apaserv!

 CATALIN FETCU, director tehnic Nova Apaserv  

Reprezentantii societatii Nova Apaserv sustin ca santierul de pe strazile din municipiul Botosani, deschis o data cu demararea proiectului de reabilitare si modernizare a sistemelor de canalizare si a retelei de distributie a apei, din cadrul programului ISPA, se va inchide la finalul lunii august, cand este programata si finalizarea lucrarilor.

Initial, investitia trebuia finalizata inca de la finele anului 2009, insa din cauza lipsei banilor pentru plata TVA-ului catre constructori, in repetate randuri acestia au incetinit ritmul de lucru, fapt ce a dus la intarzierea cu aproape doi ani a darii in functiune a noii retele de apa si canal din Botosani.

“Lucrarile pentru reabilitarea si modernizarea sistemelor de canalizare si a retelei din distributie din municipiul Botosani sunt cele mai avansate, din cadrul celor trei contracte de lucrari. A fost si cel mai mare contract, de aproximativ 16 milioane de euro. Suntem undeva la stadiul fizic de 95% si la finele lunii august o sa putem anunta finalizarea acestor lucrari. Termenul de finalizare este 30 august si avem toate motivele sa credem ca si constructorul se va incadra in acest termen", a declarat Catalin Fetcu, director tehnic Nova Apaserv.

Al doilea contract de lucrari, reabilitarea statiilor de tratare a apei potabile Bucecea si Catamarasi, este si el intr-un stadiu avansat, lucrarile urmand a fi finalizate in iulie-august.

“Deja la Catamarasti functionam pe noua linie, pe noul decantor si pe jumatate din filtrele reabilitate, urmeaza ca luna viitoare sa dam drumul si la Bucecea la noul decantor si la filtre, la Bucecea fiind vorba de o statie complet noua. Si aici exista motive sa fim optimisti, suntem undeva la 90% si speram ca ne vom incadra in termen, ca sa nu apara alte probleme. Al treilea contract de lucrari se refera la reabilitarea statiei de epurare Botosani si a statiei de pompare de la Tulbureni, am depasit 80% si acolo si speram ca in vara sa putem raporta finalizarea lucrarii", a precizat directorul tehnic al Nova Apaserv.

Reprezentantii operatorului de apa sustin ca o data cu darea in functiune a noilor retele se vor termina si problemele in ceea ce priveste alimnetarea cu apa.

“Prin aceste investitii am reusit sa reechilibram reteaua de distributie a municipiului Botosani, sa eliminam acel disconfort la etajele superioare, era o mare problema, am realizat contorizarea consumatorilor casnici, am realizat practic o retea de 22 de hidrofoare automatizate, cu monitorizare de la distanta, urmarite dintr-un dispecerat central. Este prima retea de hidrofoare de acet gen, din tara", a spus Catalin Fetcu.

Valoarea toatala a investitie s-a ridicat la 42,5 milioane de euro.


Cei de la Nova Apaserv pregatesc acum documentatia pentru accesarea a peste 100 de milioane de euro, din fonduri de coeziune, pentru investitii in reateaua de apa si canalizare din aglomerarile Botosani, Dorohoi, Flamanzi-Frumusica, Vorona-Tudora si lucrari in Stefanesti si o aductiune spre Saveni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
685

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
178

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
458

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...