În atenţia persoanelor interesate de Programul CASA VERDE

APM Botoşani informeaza ca Ghidul de finantare al programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire este disponibil începând de azi pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu www.afm.ro şi pe cel al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani www.apmbotosani.ro.

În ghid sunt precizate condiţiile de eligibilitate ale solicitanţilor şi cheltuielilor, precum şi lista documentelor necesare pentru obţinerea finanţării.

În legatură cu aceste acte, se fac următoarele precizări:
-extrasul de carte funciară care să ateste drepul de proprietate/coproprietate al solicitantului asupra imobilului în care se va realiza proiectul se obţine de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoşani, b-dul Mihai Eminescu nr. 19, numai pentru imobilele intabulate;
-certificatul de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul local se obţine de la Direcţia Taxe şi Impozite, iar valabilitatea acestuia este de o lună.

În cererea de finanţare nerambursabilă trebuie precizate informaţii foarte precise despre instalaţia de încălzire  (tip, putere, capacitate, valoare), valoarea cheltuielilor cu montajul şi punerea în funcţiune a sistemului, valoarea totală a investiţiei.

Conform ghidului de finanţare sunt eligibile numai cheltuielile efectuate după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă.

Reamintim că acest program este destinat exclusiv persoanelor fizice şi finanţează instalarea următoarelor tipuri de sisteme de încălzire: panouri solare (6000 lei), pompe de căldură (8000 lei) şi instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, etc (6000 lei).

Dosarul de finanţare se vor depune la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, b-dul Mihai Eminescu nr. 44, la deschiderea sesiunii de depunere a dosarelor, care se stabileşte prin dispoziţie a Preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu.

DIRECTOR EXECUTIV APM BOTOSANI,
ing.Sorin Grindei

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Proroc Ieremia; Sf. Cuv. Mc. Eftimie, Ignatie și Acachie

astăzi, 08:00
2

Sfântul Proroc Ieremia era din Anatot, cetatea preoţilor, în partea lui Veniamin, cetate departe de Ierusalim ca la trei mile.Tatăl său se numea Helchie şi era mai marele preoţilo...

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
96

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
120

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...