Impozitul forfetar, calculat in functie de zona?

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, propune ca impozitul forfetar sa fie calculat in functie de zona din oras unde este amplasat business-ul respectiv si sa fie platit catre autoritatile locale, nu la directiile de finante.

"De anul viitor, as vedea introdus un impozit forfetar care, de aceasta data, sa permita incasarea la buget a unor sume sigure si sa fie aplicat contribuabililor care realizeaza evaziune fiscala prin nedeclararea tuturor veniturilor din domenii care sunt mai greu de controlat, precum baruri, restaurante, cafenele sau spalatorii auto", a declarat pentru Bussines Standard presedintele ANAF.

El a explicat si de ce impozitul forfetar ar trebui sa fie incasat de autoritatile locale si sa fie asimilat impozitelor locale.

"Odata cu trecerea acestui impozit forfetar la bugetul local, am respecta principiul descentralizarii bugetare si am stimula comunitatile locale in colectarea impozitului, intrucat ar reprezenta un venit propriu al acestora. Totodata, transferul de fonduri de la bugetul de stat catre autoritatile locale ar fi diminuat", a precizat seful Fiscului.

Introdus la inceputul lunii mai, ca instrument pentru cresterea incasarilor la buget, impozitul minim a avut ca prim efect suspendarea activitatii, radierea sau dizolvarea catorva zeci de mii de firme din tara noastra.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a participat la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”...