Imagini DEZOLANTE la Răchiți! Pompierii încă intervin la Școala mistuită de flăcări! GALERIE FOTO

Incendiul devastator care a distrus aproape în totalitate, în noaptea de joi spre  vineri, Școala Gimnazială nr. 1 din Răchiți a lăsat în urmă o imagine de coșmar.

Încă de la ivirea zorilor, mai multe cadre didactice au venit la unitatea de învățământ, pe chipurile acestora citindu-se amărăciunea după ce au văzut că locul unde își desfășurau activitatea zi de zi alături de elevi a devenit acum o ruină.

Școala, reabilitată prin fonduri de la Banca Mondială, a fost inaugurată în data de 5 decembrie 2013, iar la fix un an a fost mistuită de flăcări. Valoarea investiției s-a ridicat la 800.000 de lei, imobilul fiind asigurat.

Vineri dimineață, la mai bine de 7 ore de la anunțarea incendiului, angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență încă interveneau pentru stingerea tuturor focarelor. Pompierii au îndepărtat întreg acoperișul. Faptul că acesta avea grinzi din lemn, iar podul era din scândură, a permis extinderea incendiului cu repeziciune la întreaga clădire.

Documentele școlii și o parte din mobilierul care a fost salvat au fost duse la Primărie și la Școala din Roșiori. În interior, aproape toate sălile de clasă au fost distruse.

Specialiștii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență fac acum cercetări pentru a stabili cauzele producerii acestui incendiu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...