Iluminare 2008 Botosani - Diagnosticarea gresita sau tardiva a cancerului duce la moartea a 70% dintre paciente

Iluminare 2008 Botosani - Diagnosticarea gresita sau tardiva a cancerului duce la moartea a 70% dintre paciente

 Fran Drescher a fost diagnosticata cu cancer uterin in urma cu opt ani  

Cancerul de col uterin, ovarian sau de san sunt de multe ori diagnosticate gresit sau prea tarziu, ceea ce duce la moartea a 70% dintre femeile care sufera de una dintre aceste boli, potrivit emisarului pe probleme de sanatate al Departamentului de Stat al SUA, cunoscuta actrita Fran Drescher, citata de NewsIn.

Fran Drescher, care a fost diagnosticata cu cancer uterin in urma cu opt ani, a scris o carte despre experienta sa de lupta impotriva bolii si a infiintat o fundatie de prevenire si lupta impotriva cancerului la femei.

Cancerul de col uterin si cel ovarian sunt deseori diagnosticate gresit - cancerul de col are aceleasi simptome ca si menopauza, iar cancerul ovarian este confundat de medici cu boala numita colon iritabil. Diagnosticarea gresita iroseste timp pretios din viata femeilor", a precizat Fran Drescher.

Actrita americana sustine eforturile fundatiei Renasterea de prevenire a cancerului de san si de col uterin. Ea va aprinde, astazi, lumina roz pe Arcul de Triumf, cu ocazia zilei in care are loc Initiativa Mondiala de Iluminare.

Cu acest prilej, cladiri reprezentative din intreaga lume sunt luminate in roz, culoarea luptei impotriva cancerului la san.


Iluminare 2008 Botosani


Timp de jumatate de ora, si Spitalul Judetean Botosani va fi iluminat, in aceasta seara, in culoarea care simbolizeaza lupta impotriva cancerului mamar.

Fundatia Renasterea si Asociatia Asistentilor Medicali Comunitari, in colaborare cu Autoritatea de Sanatate Publica si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, vor organiza pe 1 octombrie evenimentul Iluminare 2008 Botosani.

Actiunea face parte din cadrul unui proiect amplu la nivel mondial, care marcheaza lupta impotriva cancerului mamar. Doar cateva orase din intreaga lume au privilegiul de a lua parte prin iluminarea unei cladiri importante si Botosaniul este a doua oara consecutiv implicat in aceasta actiune, a precizat Lidia Onofrei, purtator de cuvant al ASP si reprezentant al Asociatiei Asistentilor Medicali Comunitari Botosani.

Potrivit statisticilor, 80% dintre femeile cu cancer ovarian sunt diagnosticate intr-un stadiu avansat, iar 70% dintre aceste femei mor.

A fost nevoie de doi ani si de opt doctori diferiti pentru ca eu sa primesc un diagnostic corect. Diagnosticarea incorecta sau prea tarzie a cancerelor afecteaza milioane de femei din intreaga lume. Femeile trebuie sa invete sa identifice primele simptome ale bolilor si sa fie informate despre testele disponibile pentru diagnosticarea cancerului, a subliniat actrita americana.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
29

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
104

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
18

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...