Iliescu: Ponta are dreptate că "Jos Băsescu" a fost un slogan

Iliescu: Ponta are dreptate că "Jos Băsescu" a fost un slogan
PreÅŸedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că relaÅ£ia instituÅ£ională cu ÅŸeful statului trebuie respectată, iar liderul formaÅ£iunii, premierul Victor Ponta, are dreptate când spune că "Jos Băsescu!" a fost "un slogan de campanie, dar nu poate fi un proiect de Å£ară".
 
"Are dreptate", a spus Iliescu, după Comitetul Executiv al PSD, întrebat despre afirmaÅ£ia premierului că "Jos Băsescu" a fost un slogan de campanie ÅŸi că nu poate fi un proiect de Å£ară.
 
De asemenea, întrebat despre faptul că Ponta a spus în campania electorală că trebuie mers până la capăt în lupta cu preÅŸedintele Băsescu, Iliescu a răspuns că relaÅ£ia cu preÅŸedintele trebuie respectată. "Asta este altă treabă. RelaÅ£ia cu preÅŸedintele este o relaÅ£ie constituÅ£ională ÅŸi instituÅ£ională, care trebuie respectată", a spus liderul de onoare al PSD, citat de Realitatea.net.
 
PreÅŸedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marÅ£i, la o dezbatere pe tema "120 de ani de social-democraÅ£ie în România", că "Jos Băsescu!" este un slogan de campanie, o idee, dar nu poate fi un proiect de Å£ară. "Foarte mulÅ£i alÅ£i colegi vorbesc ÅŸi cred că singurul proiect politic despre care trebuie să vorbim în continuare este proiectul «Jos Băsescu!». Eu cred că «Jos Băsescu!» e un slogan de campanie, e o idee, dar nu poate fi un proiect de Å£ară. «Jos Băsescu!» se va întâmpla la anul, din fericiere, ÅŸi ce facem a doua zi după ce e jos Băsescu?", a spus Ponta.
 
El a arătat că noul proiect al PSD trebuie să fie noul proiect pentru România. "Cred că noul proiect al PSD, al nostru, ca social-democraÅ£i, e noul proiect pentru România, o Românie fără Băsescu, fără X, fără Y, dar o Românie care să arate altfel, cum vrem noi să facem România, cum vrem să arate un Guvern, cum vrem să se comporte un Guvern, cum vrem să arate un preÅŸedinte ÅŸi cum să se comporte un preÅŸedinte, cum vrem să funcÅ£ioneze administraÅ£ia publică, JustiÅ£ia, ce înÅ£elegem cu adevărat prin stat social", a adăugat Ponta.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
23

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
32

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
289

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...