Iliescu: Ponta are dreptate că "Jos Băsescu" a fost un slogan

Iliescu: Ponta are dreptate că "Jos Băsescu" a fost un slogan
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că relaţia instituţională cu şeful statului trebuie respectată, iar liderul formaţiunii, premierul Victor Ponta, are dreptate când spune că "Jos Băsescu!" a fost "un slogan de campanie, dar nu poate fi un proiect de ţară".
 
"Are dreptate", a spus Iliescu, după Comitetul Executiv al PSD, întrebat despre afirmaţia premierului că "Jos Băsescu" a fost un slogan de campanie şi că nu poate fi un proiect de ţară.
 
De asemenea, întrebat despre faptul că Ponta a spus în campania electorală că trebuie mers până la capăt în lupta cu preşedintele Băsescu, Iliescu a răspuns că relaţia cu preşedintele trebuie respectată. "Asta este altă treabă. Relaţia cu preşedintele este o relaţie constituţională şi instituţională, care trebuie respectată", a spus liderul de onoare al PSD, citat de Realitatea.net.
 
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, la o dezbatere pe tema "120 de ani de social-democraţie în România", că "Jos Băsescu!" este un slogan de campanie, o idee, dar nu poate fi un proiect de ţară. "Foarte mulţi alţi colegi vorbesc şi cred că singurul proiect politic despre care trebuie să vorbim în continuare este proiectul «Jos Băsescu!». Eu cred că «Jos Băsescu!» e un slogan de campanie, e o idee, dar nu poate fi un proiect de ţară. «Jos Băsescu!» se va întâmpla la anul, din fericiere, şi ce facem a doua zi după ce e jos Băsescu?", a spus Ponta.
 
El a arătat că noul proiect al PSD trebuie să fie noul proiect pentru România. "Cred că noul proiect al PSD, al nostru, ca social-democraţi, e noul proiect pentru România, o Românie fără Băsescu, fără X, fără Y, dar o Românie care să arate altfel, cum vrem noi să facem România, cum vrem să arate un Guvern, cum vrem să se comporte un Guvern, cum vrem să arate un preşedinte şi cum să se comporte un preşedinte, cum vrem să funcţioneze administraţia publică, Justiţia, ce înţelegem cu adevărat prin stat social", a adăugat Ponta.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
97

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
281

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2105

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...