Iliescu le raspunde adversarilor politici: Ceausescu nu facea campanie electorala

Iliescu le raspunde adversarilor politici: Ceausescu nu facea campanie electorala
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a aparat lansarea de catre USL a candidatilor la parlamentare pe stadionul national, desi adversarii politici au comparat-o cu evenimentele organizate pentru fostul dictator Nicolae Ceausescu.

 "Ceausescu nu facea campanie electorala. Ce, exista lansarea candidatilor pe atunci? Nu are nicio legatura cu actiunea de acum", a spus Iliescu pentru Ziare.com.

 El neaga faptul ca USL ar fi organizat lansarea candidatilor sai in aceeasi zi in care la Bucuresti are loc congresul Partidului Popular European.

 "E o coincidenta, s-a incheiat procesul de pregatire a candidatilor, iar USL si-a pregatit lansarea in cadru special, s-a intamplat sa fie exact in aceeasi zi. USL e independenta, trebuia sa-si faca lansarea si sa-i dea o nota specifica", a adaugat Iliescu.

 Fostul sef de stat recunoaste insa ca ambele actiuni de azi, ale ARD si USL, sunt arme in campania electorala.

 "Fiecare foloseste instrumentele sale, aia ai lui Basescu se folosesc de reprezentantii PPE", a conchis Ion Iliescu.

 Cei mai importanti lideri ai Uniunii Europene se afla, miercuri, la Bucuresti. Merkel, Barroso si van Rompuy vor vorbi la reuniunea PPE gazduita de PDL, urmand sa plece din Romania imediat dupa cina informala de la Parlament care va preceda Consiliului European de joi.

 Potrivit organizatorilor, 16 sefi de stat si de guvern au fost invitati la reuniunea din 16-18 octombrie, intre care sefii guvernelor din Germania, Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Portugalia, Bulgaria sau Grecia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
224

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
205

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
302

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...