Îl mai ţineţi minte pe Andrei Plăcintă? Condamnat pentru tentativă de omor, este angajat în Ministerul Justiţiei, la 4 luni după ce a ieşit din închisoare!

Îl mai ţineţi minte pe Andrei Plăcintă? Condamnat pentru tentativă de omor, este angajat în Ministerul Justiţiei, la 4 luni după ce a ieşit din închisoare!
Andrei Placintă, fiul fostei senatoare Sorina Placintă, a ieşit de doar 4 luni din închisoare şi a reuşit deja să-şi găsească un loc de muncă. Deşi primise o pedeapsă de 6 ani de închisoare, la sfârşitul anului 2013, el a fost eliberat condiţionat în mai 2016.

Plăcintă
 este astăzi traducator-interpret la Curtea de Apel Galaţi. Este totuşi greu de înţeles cum tânărul a reuşit să obţină postul, în condiţiile în care pentru aprobarea dosarului erau interzise antecedentele penale.

Deşi primise o pedeapsă de 6 ani de închisoare, la sfârşitul anului 2013, el a fost eliberat condiţionat în mai 2016, arată businessmagazin.ro.

Andrei Plăcintă a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB), la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul de tâlhărie, tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri.

Pedeapsa de şase ani de închisoare cu executare a fost dictată pentru tentativă de omor.

Instanţa a mai decis, în cazul lui Andrei Plăcintă, o pedeapsă de 11 luni de închisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi l-a achitat pe acesta pentru fapta de tâlhărie, pe motiv că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Totodată, prin decizia CAB, lui Andrei Plăcintă i-au fost ridicate o serie de drepturi civile, printre care şi acela de a nu da examen pentru obţinerea permisului auto şi de a nu conduce vreun vehicul timp de trei ani după executarea pedepsei principale.

 
UPDATE: Curtea de Apel Galați, referitor la Andrei Plăcintă: Autorizarea traducătorilor și retragerea acesteia sunt de competența Ministerului Justiției

Curtea de Apel (CA) Galați precizează, într-un comunicat de presă, că autorizarea traducătorilor și interpreților pentru instanțe și parchete, cât și retragerea (încetarea) acestei autorizări, sunt atribuții de competența exclusivă a Ministerului Justiției (MJ), reacționând astfel în cazul lui Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, după ce mass-media a dezvăluit că tânărul figurează ca traducător la Curtea de Apel Galați, deși are o condamnare, fiind recent eliberat din închisoare.
"Biroul de informare și relații publice din cadrul Curții de Apel Galați face următoarele precizări cu privire la calitatea de traducător sau interpret autorizat a domnului Plăcintă Andrei — Răzvan. Atât autorizarea traducătorilor și interpreților pentru instanțe și parchete, cât și retragerea (încetarea) acestei autorizări, din orice motive, sunt atribuții de competența exclusivă a Ministerului Justiției, prin Serviciul Profesii juridice conexe. Domnul traducător Plăcintă Andrei — Răzvan este arondat Tribunalului Vrancea de pe raza Curții de Apel Galați, deoarece își are domiciliul în județul Vrancea. Data la care a fost înregistrat în evidențele Tribunalului Vrancea este 23.03.2012", se arată în comunicatul citat.
Conform comunicatului, Curtea de Apel Galați va informa Ministerului Justiției "pentru lămurirea aspectelor relevate în presă, referitoare la neretragerea autorizației" și "invită reprezentanții mass-media să se adreseze acestei instituții pentru lămuriri suplimentare".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
80

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
107

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
170

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...