IJSU incepe instruirea specialiştilor compartimentelor de prevenire din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani va începe de pe 8 martie instruirea specialiştilor compartimentelor de prevenire din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

Activitatea se derulează în baza Planului de pregătire a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă pe teritoriul judeţului Botoşani în anul 2010, aprobat de prefectul judeţului, Cristian Roman, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Prin această acţiune se urmăreşte instruirea specialiştilor compartimentelor de prevenire din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la obligaţiile pe care le au în situaţii de urgenţă, urmărindu-se în acelaşi timp, îmbunătăţirea şi perfecţionarea cunoştinţelor specifice fiecărui tip de risc.

În cadrul şedinţelor vor fi prezentate modalităţile de prevenire a incendiilor la gospodării, având în vedere că 89% dintre evenimentele cu foc înregistrate anul trecut s-au produs la proprietăţile botoşănenilor.

Un accent deosebit se va pune pe instruirea practică a acestora prin organizarea unor exerciţii de evacuare din unităţile de învăţământ si efectuarea unor controale de prevenire la unităţile de cultură şi cult, medicale, spaţii comerciale şi gospodării cetăţeneşti.

Primii care vor fi convocaţi sunt specialiştii compartimentelor de prevenire din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Dorohoi, Broscăuţi, Ibăneşti, Hilişeu – Horia, Şendriceni şi Văculeşti. Sesiunea de pregătire se va desfăşura între 8 – 12 martie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani acordă o importanţă deosebită pregătirii populaţiei în scopul reducerii numărului de incendii înregistrate în mediul rural şi implicit a protejării vieţii acestora. Acţiunea trebuie continuată şi de membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, asigurându-se astfel o preocupare permanentă pentru educarea populaţiei în spiritul cunoaşterii şi mai ales al respectării cu stricteţe a regulilor referitoare la prevenirea incendiilor.

Potrivit legislaţiei în vigoare, specialiştii compartimentelor de prevenire din cadrul SVSU au obligaţia să desfăşoare controale la gospodăriile cetăţeneşti de două ori pe an (primăvara şi toamna), la unităţile de învăţământ premergător începerii anului şcolar şi sezonului rece şi la operatorii economici şi instituţiile publice din subordinea consiliului local, o dată pe an. Activităţi de prevenire vor fi derulate şi înainte sau pe timpul desfăşurării unor evenimente publice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
45

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
27

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
46

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...