Igaş: Reorganizarea administrativ-teritorială ar trebui făcută în 2011

Igaş: Reorganizarea administrativ-teritorială ar trebui făcută în 2011
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, că reorganizarea administrativ-teritorială ar trebui făcută pe parcursul anului 2011 astfel ca înainte de alegerile locale din 2012 să intre în vigoare.

"Dacă vorbim de reorganizare, ar trebui să o facem pe parcursul anului 2011, ca înainte de alegerile din 2012 să intre în vigoare aceste măsuri de reorganizare şi noul executiv, atât la nivel local, cât şi judeţean să intre pe noua formă începând de la alegerile din 2012", a precizat Traian Igaş întrebat dacă susţine că reorganizarea ar trebui să se aplice după alegerile din 2012.

Deputatul PDL Sulfina Barbu ar fi declarat la sfârşitul săptămânii trecute, conform presei, că reorganizarea administrativ-teritorială va fi finalizată după alegerile locale din anul 2012.

Sulfina Barbu a declarat, luni, că este foarte bine dacă reorganizarea administrativă se poate face până la alegerile din 2012, dar a arătat că trebuie parcurse obligatoriu nişte etape astfel încât reorganizarea să poată avea loc.

"Nu am susţinut ca reorganizarea să se întâmple după alegerile din 2012, ci am explicat nişte etape care ar trebui să se întâmple în toamna aceasta: descentralizarea, restructurarea serviciilor, deconcentrate şi transferul de atribuţii către autorităţile locale. Dacă aceasta este posibil până la alegerile din 2012 e foarte bine. Eu mă refeream la nişte etape care trebuie parcurse obligatoriu astfel încât ca reorganizarea să poată avea loc", a precizat Sulfina Barbu întrebată dacă susţine ca reorganizarea să aibă loc după alegerile din 2012.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
6

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
803

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
168

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...