Igaş: În măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală

Igaş: În măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, că în măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală, însă trebuie ţinut cont şi de opinia Bisericii Ortodoxe Române.

Întrebat de jurnalişti dacă susţine, personal, legalizarea prostituţiei în România, ministrul Traian Igaş a declarat că în măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală.

"Ar trebui să aducem în ecuaţie toate elementele. Pe de-o parte trebuie să ţinem cont şi de părerea Bisericii Ortodoxe Române", a declarat ministrul Traian Igaş.

În 21 iunie, Camera Deputaţilor a respins cu 225 de voturi "împotrivă", 30 de voturi "pentru" şi 28 de abţineri, propunerea legislativă privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, iniţiată de deputatul PDL Silviu Prigoană.

Propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice, iar Guvernul nu a susţinut acest proiect de lege.

Camera Deputaţilor a fost forul decizional. Senatul respinsese, la începutul luni martie 2011, proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei.

Silviu Prigoană a propus în proiectul de lege ca activităţile cu caracter sexual să se desfăşoare în condiţiile unei autorizări prealabile, pentru persoane care au împlinit 20 de ani şi sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevede că autorizaţia ar urma să fie emisă de primarii localităţilor, pe baza unui aviz emis de o structură specializate a MAI.

Mediafax

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
209

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
156

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
43

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...