Iata cum se mananca fructele la restaurant

Iata cum se mananca fructele la restaurant
La restaurant, mancarea se serveste altfel decat acasa. In intimitatea locuintei friptura mai este luata si cu mana, ne permitem sa servim vinul preferat, desi nu se potriveste cu mancarea, felia de pizza se tine ca o bucatica de paine. Ei bine, se pare ca exista bune maniere si in ceea ce priveste mancatul fructelor, potrivit foodstory.

Struguri

Nu rupe cate o boaba dintr-un ciorchine mai mare. Recomandat este sa iti rupi un ciorchine mai mic si sa-l iei pe farfuria ta. Abia apoi poti sa ciugulesti cate un strugure.

Portocale

Pentru inceput, taie baza si varful portocalelor. Apoi, taie cojile fasii si indeparteaza-le fara sa stropesti in jur. Cu varful cutitului, scoate semintele, iar apoi indeparteaza membranele cu degetele. Mananca miezul cu mainile.

Banane


Daca mananci banane intr-un cadru oficial, este recomandat sa le cureti complet de coaja si apoi sa iei bucatile cu furculita. In alte situatii, revino la  manierele primare: le cureti de coaja si le musti direct.

Lamai

O felie de lamaie insoteste de obicei pestele sau fructele de mare. O poti stoarce pur si simplu cu degetele sau cu ajutorul dintilor unei furculite. Este recomandat ca atunci cand o storci cu mana, sa ii acoperi coaja cu palmele, evitand astfel sa ii stropesti pe cei din jur.

Mere

La restaurant, merele trebuie taiate in sferturi , iar miezul scos din fiecare bucata. Apoi, poti folosi fara probleme degetele ca sa le mananci. Daca esti acasa, poti  musca direct din ele.

Kiwi

Foloseste un cutit bine ascutit pentru a curata coaja. Apoi, trebuie doar sa feliezi fructul si sa mananci bucatile cu furculita. Mananca-le cu tot cu seminte.

Pepene

Atunci cand esti acasa, poti sa-l tai felii, pe care sa le tii in mana si din care sa mananci direct. La o masa formala insa, se mananca cu furculita, indepartand usor semintele la marginea farfuriei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
39

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
85

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
138

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...