Chiar daca nu mai esti incepator in ale gatitului si te descurci in bucatarie, exista unele greseli minore pe care s-ar putea sa le faci inca.
1. Ai impresia ca praful de usturoi poate inlocui usturoiul
GRESIT! Daca vrei sa dai gust mancarurilor tale, foloseste usturoi si niciun alt substitut.
2. Nu folosesti unt la gatit
Exista un motiv pentru care mancarea are un gust intens la restaurant, iar acesta este untul. Bucatarii profesionisti il folosesc din plin, iar mancarea pe care o fac prinde o aroma mult mai puternica.
3. Fierbi pastele intr-un vas prea mic
Daca vrei sa-ti iasa pufoase si nu cauciucate, este foarte important sa fierbi pastele intr-un vas mai spatios. Nu le mai inghesui!
4. Nu speli vasele pe masura ce gatesti
Iar asta iti ingreuneaza munca in bucatarie. Sa nu mai zicem ca te vei trezi la sfarsit cu un munte de vase nespalate, care iti vor strica toata buna dispozitie.
5. Nu speli foarte bine verdeturile
Trebuie sa faci asta cu multa atentie, de fiecare data. Nu vrei pamant sau vietuitoare in salata ta de pranz, nu-i asa?
6. Faci piureul cu un blender cu imersiune
Iar acesta ii da o consistenta lipicioasa, deloc apetisanta. Piure-ul trebuie sa fie pufos!
7. Arzi usturoiul
Usturoiul este destul de delicat, trebuie sa fii foarte atent la cum il gatesti. Odata ce il arzi, nu te astepta la ceva mai mult in afara de un gust amar.
8. Pui cutitele profesionale in masina de spalat vase
Nu mai face asta, iti ia mai putin de un minut sa le speli! Trateaza-le cu atentia pe care o merita.
9. Folosesti ulei de proasta calitate
Nu poti sa faci asta si sa ai pretentii in ceea ce priveste gustul final. Uleiul reprezinta aroma de baza pentru orice mancare, asa ca investeste cu incredere.
10. Iti neglijezi compartimentul cu condimente
Acestea te ajuta sa gatesti mai bine si sa obtii gusturi delicioase. Foloseste-le cat mai des.
sursa: foodstory
Iata ce gresesti atunci cand gatesti!
Stiri Botosani Wednesday, 29 January 2014 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
La mulți ani! Mesajul ISU Botoșani pentru colegii salvatori: ”Știm că pun suflet în fiecare intervenție și le mulțumim!” (Foto)
astăzi, 15:20
Ei, scafandrii, au nevoie de pregătire, rezistență din toate punctele de vedere și o foarte bună comunicare. ”Știm că pun suflet în fiecare intervenție și, pentru acest lucru, ...
(P) Cum păstrezi mâncarea cât mai mult timp?
astăzi, 14:44
Păstrarea alimentelor proaspete pentru o perioadă cât mai lungă este esențială pentru sănătate, economie și reducerea risipei alimentare. Temperaturile reci joacă un rol crucial î...
Amendă pentru fiecare pasager din mașină! Regula care se aplică nu doar șoferului!
astăzi, 14:28
Centura de siguranță este obligatorie nu doar pentru șoferi și pentru pasagerul din dreapta, ci și pentru pasagerii care stau în spate. Cei care nu respectă regula pot primi o amendă de 4...